Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yalnız yaşayan ve çöplerden ekmek toplamak için evden çıktığı sırada tecavüz girişimine uğrayan 70 yaşındaki kadın, çığlık atarak yardım istedi. Sesleri duyan mahalle halkı olay yerine gelerek saldırganı darp ederek yakaladı. Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kadıköy Mahallesi'nde saat 05.00 sıralarında meydana gelen olayda, vatandaşlar 155'i arayarak bir kadına tecavüz etmek isteyen saldırganı yakaladıkları ihbarında bulundu.

ÇIĞLIK ATTI

Kısa sürede olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, 34 yaşındaki Davut T.'yi gözaltına aldı. 70 yaşındaki kadın polis ekiplerine verdiği ifadesinde, çöpten ekmek toplamak için evinden çıktığı sırada, şüphelinin birden kendisinin ağzını kapatarak ağacın altına götürdüğünü ve üzerindeki elbiselerini çıkarttığını söyledi. Ayrıca şüphelinin kendi üzerini çıkarıp üzerine çıkmaya çalıştığını belirten yaşlı kadın, bu sırada çığlık attığını ve mahalle halkının imdadına yetiştiğini söyledi.

'CİNSEL İLİŞKİYİ KADIN İSTEDİ'

İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen şüpheli, sokaklarda yaşadığını ve 70 yaşındaki kadının kendisi ile cinsel ilişkiye girmek istediğini söylediğini iddia etti. Kadının arkasına geçerek kıyafetlerini çıkarttığını kabul eden şüpheli, cinsel bir ilişki yaşanmadığını ifade etti. İşlemlerinin ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tayfur KARA