Gün boyunca devam eden anma töreni programına, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Garnizon ve Tugay Komutanı Hasan Kaymaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Gündüz etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaretiyle başlayan program, Ardahan Merkez Camii'nde 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında şehit olan vatandaşlar, güvenlik güçleri ve terörle mücadelede şehit olan tüm şehitlerin ruhu için yapılan hatim duası ile devam etti. Etkinlikte, vatandaşlara Milli Egemenlik Parkı önünde yemek ikram edildi. Yemeğin ardından, Belediye Konferans Salonu'nda, Üniversite akademisyenleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimini anlatan konferans gerçekleştirildi. Konferans sonrası, şehit yakınları ve gaziler onuruna akşam yemeği verildi.
Kongre Merkez Binası önünden başlayan ve yoğun yağışa rağmen katılımın yüksek olduğu Milli Birlik yürüyüşü, Milli Egemenlik Parkı'na kadar sürdü. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitlerini anlatan sinevizyon gösterisini izleyen vatandaşlar, daha sonra İl Müftülüğü ilahi grubu tarafından şehitler için okunan ilahi ve Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Duaların ardından anma programı sona erdi.