Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni kurulan hükümetin esnafa destek olacağını söyledi. Sinecek, seçimlerin ardından piyasalarda durgunluk yaşandığını, esnafın da bu nedenle umutsuzluğa kapıldığını belirterek, "Umutsuzluk yok" mesajı verdi.

UMUT VERDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde kurulan yeni kabinenin esnafa yönelik ileriki süreçlerde iyileştirmeler ve desteklemelerde bulunacağına inandıklarını kaydeden Sinecek, Samsun'da işleri durgun geçen ve kepenk kapatan esnafa umut aşıladı.

HER ŞEY GÜZEL OLACAK

Esnaf odası olarak işini büyütmek isteyen, yeni iş yeri açan esnaflara kredi destekleri sağladıklarını belirten Sinecek, 24 Haziran seçimleri sonrası yaşanan durgunluğun bir geçiş dönemi olduğunu ifade etti. Seçim öncesi doların ve bazı gıdalarda fiyat artışının sistematik olarak yapıldığını ve seçim sonrası piyasaların yavaş yavaş normale dönmeye başladığını vurgulayan Sinecek, "Esnafımız umutsuzluğa kapılmasın. Hükümetimiz yeni kurulmuştur. Her şey güzel olacak" diye konuştu.

KİRALAR ÇOK YÜKSEK

Samsun'un İlkadım ilçesi Çiftlik Caddesi'nde yaşanan durgunluğa da dikkat çeken Metin Sinecek, "Çiftlik caddesinde kiralar çok yüksek. Esnafın bu yüksek kiralarla burada para kazanma şansı yok. Mal sahipleri, bu geçiş döneminde esnafın kepenk kapatmaması için kiralara artış yapmamalı" dedi.