Çarşamba'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 2. yılında etkinlikler düzenlendi. İlçe Müftüsü Osman Karagöz ve din görevlilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliklere Kaymakam Mustafa Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BÜYÜK HEDEFE DOĞRU

Etkinliklerde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 15 Temmuz'un Türk milletinin zillete ve esarete boyun eğmediğini gösteren bir destan gecesi olduğunu belirterek, 'Bu akşam da aynı kararlılıkla ve aynı coşkuyla bunu tekrarlıyoruz. 15 Temmuz'da 251 vatan evladını şehit verdik. Birçok gazilerimiz oldu. Rahmet ve minnetle anıyoruz. FETÖ'ye hak ettiği cevabı veren Türk milleti, 15 Temmuz'dan sonra yeniden kendine geldi, adeta tazelendi ve yeniden büyük hedeflere doğru emin adımlarla yürümeye başladı' diye konuştu.

HALK DEVLETİNİN YANINDA

Başkan Dündar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Türkiye artık birçok alanda kendini yeniliyor. En son Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne olan güvenimizi ve desteğimizi Çarşamba'dan yüzde 77'lik bir oranla gösterdik. Çarşambalı hemşehrilerimiz her zaman devletinin yanında oldu. İnşallah Türkiye'miz ve Türk milleti emin adımlarla yoluna devam edecek.'