Türkiye Boks Federasyonu'nun girişimleriyle 2016 Rio Olimpiyatları Boks Avrupa Kota Elemeleri, ülkemize alınmıştı. İlk olarak İstanbul'da düzenlenmesi kararlaştırılan şampiyona, ardından ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da devreye girmesi, Dünya Boks Federasyonu'nun da izniyle Samsun'a alındı.

8-18 Nisan tarihleri arasındaki şampiyonaya bin civarında sporcu, antrenör, basın mensubu, yönetici ve seyirci gelmesi bekleniyor.

ZİYARETLER YAPILDI

Şampiyona öncesi Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç Samsun'a geldi. Gözgeç bir dizi ziyaretler gerçekleştirirken, Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Küçük, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş ile işadamları Galip Asal ve Recep Asal da, eşlik etti. Başkan Gözgöç ve beraberindekiler önce Samsun Valisi İbrahim Şahin, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

DESTEK VERİLECEK

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Oldukça önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Rio Olimpiyatları'nda izleyeceğimiz boksörler Samsun'dan çıkacak. Bu şampiyonanın Samsun'da yapılmasında büyük emeği olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. Biz de şampiyonaya elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, şampiyona için ellerini taşın altına koyacaklarını ve gerekeni yapacaklarını ifade etti.

BAKAN İSTEDİ SAMSUN'A ALINDI

Başkan Gözgöç ise "İlk olarak İstanbul'da yapmayı düşündüğümüz şampiyonayı Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın da isteğiyle Samsun'a aldık. Sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımız bizleri çok iyi karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Samsunluların da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki organizasyonda tribünleri doldurarak, destek vereceğine inanıyorum. Samsun spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunu dev tesislerle de görebiliyoruz" dedi.

ASAL DA EŞLİK ETTİ

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve beraberindeki heyetin ziyaretine Samsunlu işadamları Galip Asal ve Recep Asal da eşlik etti.

ŞAMPİYONA TEBRİK

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Giresun'daki Türkiye Şampiyonası'nda 52 kiloda birinci olan Samsunlu sporcu Batuhan Giritli'yi de ziyarette tebrik etti.

Selçuk KAYA