Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde yer alan İlkadım Sanayi Sitesi'nde çalışan esnaf, bölgede çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını, sorunların çözümü için de yetkililerden beklenti içerisinde olduklarını ifade etti.

SÖZLER TUTULSUN

Esnaf adına açıklamada bulunan İlkadım Sanayi Sitesi Başkanı Hikmet Kuru, sanayideki yolların köstebek yuvasını andırdığını, çöplerin toplanması konusunda da sorunlar yaşadıklarını ifade ederek, "Bundan 2 yıl önce, sitenin elektrik ve su altyapısında çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Fakat o günden beri buraya hizmet almakta zorlanıyoruz. Zaman zaman sorunlarımızı yetkililere bildiriyoruz. Onlar da bizlere gereken ilginin gösterileceğini belirtiyor. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz" dedi.

KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

Yolların adeta köstebek yuvasına döndüğünü belirten Kuru, "Burada altyapı çalışmaları yapıldıktan sonra yollar mıcırlı bir şekilde duruyor. Çukurlar, tümsekler olduğu için araçlar da sıkıntı yaşıyor, insanlar da yolda yürürken zorlanıyor, hatta ayağını sakatlayan esnaf arkadaşımız bile var. Yollar kazıldıktan sonra kanalizasyon delikleri de kapandı. Yağmur yağınca endişeleniyoruz. Bunun yanında çöpler de haftada 1-2 kez alınıyor. Yine yollarda molozlar var, keresteciler malzemeleri yola yığıyor. Bunlara bir düzen getirilmesini istiyoruz. Yetkililerle yaptığımız görüşmede, ramazan sonrasında düzenlemeler yapılacaktı ama herhangi bir gelişme olmadı. Burada adeta üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bizler Samsun için çalışan esnafız, bizim de dertlerimize çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU