Hafta içi her gün Burcu Düzgün Çoban'ın sunumuyla Haberaks TV'de ekranlara gelen Haberin Sesi Programı'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuk oldu. CHP'li Torun, seçim sonrası gündeme gelen olağanüstü kurultay tartışmaları hakkında değerlendirme yaptı.

MESELE İÇE DÖNÜK

Delegelerin özgür iradesine kimsenin bir şey diyemeyeceğini ifade eden Torun, 'Özeleştiri yapmadan, önümüzdeki süreci planlamadan olağanüstü kurultay için erken. Önümüzde bir yerel seçim var. Partinin dinamikleri, değerlendirme yapacaktır. Daha seçim sonuçlarını bile tartışmadan yangından mal kaçırır gibi olağanüstü kurultaya gitmeyi doğru bulmuyoruz. CHP kurumsal yapısı olan bir partidir ve en büyük organı da kurultay. Kurultay delegelerimiz, süreci değerlendirecek ve özgür iradesiyle karar verecek. Yeterli imzanın toplanacağını da düşünmüyorum. Rakamlar abartıldı ilk günde öyle bir rakam olmadı. Aslında mesele yeterli imza toplandı toplanmadı meselesi değil. Mesele içe dönük. Önümüze bakmamız gerekiyor, çünkü çok önemli bir süreç var. Bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. Kurultay talebine de saygılıyız' ifadelerini kullandı.

İKTİDARA YARAYABİLİR

Yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili de konuşan Torun, 'CHP, yerel seçimler için mart ayından beri çalışmalarını sürdürüyor. Erken seçim olunca yerel seçime dair çalışmalarımızı dondurmuştuk. Çalışmalarımıza süratle başladık ve mart ayında yapılacak seçimlere hazırlanıyoruz. Olağanüstü kurultay, çalışmalarımızı aksatmaz. Yalnız kurultayın olması sadece hükümet tarafından belli kararların alınmasına neden olabilir. Erken seçim için talepte bulunabilirler. Biz erken yerel seçim beklerken, erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Onlar da bu süreci iyi değerlendirip yerel seçimi yapmak için irade koyabilirler. Delege arkadaşlardan elde ettiğimiz bilgilere göre yeterli sayının tonlanabileceğini düşünmüyorum' dedi.

Pirsu DÜZGÜN