Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin otopark yönetmeliğini uygulamadığını öne sürerek, Samsun'daki otopark sorununun nedeninin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

YILLARDIR SÜREN SORUN

Samsun'da yıllardır otopark sorununun tartışıldığını ifade eden Memişoğlu, "Kentler için otopark çok önemli bir mesele. Eğer kentlerde araçla birlikte yaşayacaksak, yollarımızı düzenlemeli, otoparklarımızı sağlıklı biçimde oluşturmalıyız. Bunu zaten yasa emrediyor. Yeni bir şey değil. Kentlerdeki otopark sorununun en büyük suçluları belediyeler. Yeni ve eski yönetmelik de belediyelere eğer binalarda otopark alanı oluşturulamamışsa, ücret karşılığında otopark yeri göstermeye zorunlu kılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi binlerce otopark parası almış ve yer gösterilmemiş. Vatandaşımız da hakkını aramamış. Biz de oda olarak, belediyeye 16 otoparkımız için yazı yazdık. Bu otoparklar için 80 bin liraya yakın ücret ödemiştik ve yerini göstermesini istedik. Yaklaşık 4 aydır herhangi bir cevap alamadık. Şimdi genel merkezimizin de vereceği yetkiyle yasal yollarla hakkımızı arayacağız" ifadelerini kullandı

BELEDİYE SUÇ İŞLİYOR

Davayı, Samsun'daki otopark sorununa dikkat çekmek ve vatandaşların otopark hakkı olduğu konusunda farkındalık yaratmak için açacaklarını söyleyen Memişoğlu, "Vatandaşların binlerce otopark alacağı var. Yasaya göre toplanan paranın otopark fonunda kalması ve başka bir yerde kullanılmaması gerekiyor. Bu açık bir şekilde otopark yönetmeliğine karşı belediyenin suç işlediğini gösteriyor. Binalar da denetlenmiyor, otopark olarak belirlenen alanlar da dükkan olarak kiralanıyor. Bu da suç. Belediyenin halka karşı sorumluluğu var, bu paralar alındı ve harcandı. Bu sorunu çözecek olan da belediyeler" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU