Eski CHP Samsun İl Başkanı ve CHP kurultay delegesi Tufan Akcagöz, "Değişim ve Umut Kurultayı" adı verilen kurultaya delege imzalarının ilk iki günde 466'ya üçüncü gününde de 552'ye ulaşarak 82 delegenin imzasına ihtiyaç kaldığını söyledi.

BU CİDDİ BİR RAKAM

Geriye kalan 82 imzanın 12 gün içinde bulunabileceğine dikkat çeken Akcagöz, "'Değişim ve Umut Kurultayı' için kurultay delegeleri toplamda 552 imza verdi. Türkiye'nin umudu olacağız. Başaracağız. Bu sayı az değil. Ciddi bir rakam. Gerekli olan sayıya ulaşacağımıza inanıyorum. Parti tüzüğü kurultay delegesi sayısının bir fazlası olacak diyor ama parti merkezi toplanan 552 sayısının ne anlama geldiğini iyi değerlendirmesi lazım. Derhal partinin selameti için seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmalı. Bu süreç vuruşarak, kavga ederek değil daha sakin geçmeli. Kurultay delegeleri bu mesajı verdi. Genel merkez böyle bir karar vermezse, bu imza bulunur. Ama o zaman da mecbur kalacaklar. Bu daha yıpratıcı olacak. Akılcı olan, derhal olağanüstü kararı almak" diye konuştu.

KOÇ'UN MEMLEKETİNDEN DE İMZA

Öte yandan, üç dönem Samsun milletvekilliği yapan Çarşambalı CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un memleketinden de "Değişim ve Umut Kurultayı" imza verilmesi dikkat çekti. CHP Çarşamba İlçe Başkanı ve Samsun kurultay delegesi İlhan Yürükçü'nün de 17 Ağustos tarihinde noterde imza işlemlerini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Zerrin SOMUNCU