Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'un Ayvacık İlçesi ile Amasya-Taşova ve Tokat-Erbaa ilçelerinin birbirine bağlanması için planlanan yolun yapılmamasını TBMM gündemine taşıdı.

220 KM'LİK YOLU KULLANIYORLAR

CHP'li Zeybek, 'Ayvacık İlçemiz ile Erbaa arasında 60 kilometrelik yol güzergahı var ve yıllardır hükümetler tarafından söz verilmesine rağmen bugüne kadar yapılmadı. Ayvacık ile Erbaa arası yolun yapılmaması nedeni ile 30'un üzerinde köyün ulaşımı zor koşullarda yapılıyor ve vatandaşlarımız 220 kilometrelik yolu dolaşmak zorunda kalıyor. 60 kilometrelik yol yerine 220 kilometrelik yolu kullanmak zorunda bırakılan vatandaşların harcadığı yakıt miktarı da gider hanesine yazılıyor ve onların bütçelerinden çıkıyor' şeklinde konuştu.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

Samsun ile Tokat'ı birbirine bağlayacak olan yolun yapılması durumunda iller arası ulaşımın daha kısa olacağını dile getiren Zeybek, 'Ayvacık, Taşova, Erbaa hattı yolunun yapılması sonucu Karadeniz ile iç bölgelerin ulaşımında zaman ve maddi kayıplar azalacak ve bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız rahat ve ekonomik ulaşım yapma olanağına kavuşacak. Bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşmalı, yolun yapımı tamamlanmalı' ifadelerini kullandı.