Türkiş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, 2 yıldır devam eden OHAL'in, dün itibariyle sona ermesini değerlendirdi. Yılmaz, OHAL'in kaldırılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

İNSANLAR İŞİNDEN OLDU

OHAL döneminde ülkenin Kanun Hükmünde Kararname'lerle (KHK) yönetildiğini hatırlatan Yılmaz, "OHAL'de çıkarılan KHK'larla çok canlar yandı. Çok zaman kurunun yanında yaş da yandı. Ne mahkeme var, ne yargılama var. İnsanlar kendini savunamadan işinden, aşından oldu; etrafından soyutlandı, dışlandı. Bunlar artık daha sınırlı olacak ya da olmayacak. Bunun yanı sıra ekonomik sebeplerle de OHAL kalkmıştır diyebiliriz. OHAL ekonomide de olumsuz bir hava yaratıyor. Bu olumsuz havayı dağıtarak, belki de bir ekonomik canlanma getirilmek isteniyor" diye konuştu.

GERGİN HAVAYI DAĞITACAK

"OHAL'in kalkması ülkede en azından seçim sonrası oluşan gergin havayı ortadan kaldıracak" diyen Başkan Yılmaz, "OHAL gibi bir yönetimden, rahatsızlık duymamak mümkün değil. Kaldırılmasından elbette ki memnuniyet duyduk. OHAL'in getirdiği birtakım sıkıntılar vardı, ülkedeki tansiyonun biraz düşmesi gerekiyordu. Bu bakımdan çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte her şeyin daha iyiye gitmesini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU