Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Yönetim Kurulu üyesi ve Kurultay delegesi Mustafa Güngör, olağanüstü kurultay için imza toplama süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

SAMSUN'DAN 13 İMZA

Samsun'da bulunan kurultay delegelerinin büyük kısmının, değişimden yana tavır koyduğunu belirten Güngör, "Şu an itibariyle 13 kişi, olağanüstü kurultay için imza verdi. Türkiye'de de sayının 700'leri geçeceğini tahmin ediyoruz. Biz, sokağın sesini, tabanın sesini dinliyoruz. Buna göre siyasetimizi şekillendiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi üst yönetimi artık bu sıkleti taşıyamıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, yeni bir vizyon oluşturmalı ve sağlam bir kadro eliyle bu vizyon desteklenmelidir" dedi.

PİŞMAN OLURLAR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in, 'İmza sayısı 120'yi geçmez' şeklindeki açıklamalarının da manipülatif olduğunu söyleyen Güngör, "Sayın Kemal Zeybek'e cep telefonumda kayıtlı olan noter evraklarını gösterebilirim. Türkiye'nin her tarafından var. Sadece 250-300 tanesi benim cep telefonumda kayıtlı. Kendileri de biliyorlar ki, değişim artık kaçınılmazdır. Ortada 'değişim rüzgarı' değil, adeta bir 'değişim fırtınası' var. Buna karşı koymak doğru değil. Yarın olur, pişman olurlar" diye konuştu.