Bafra Belediyesi tarafından organize edilen festivallerin ilki, 6 yıldır yapılmayan Kavun Karpuz Festivali… İlçenin iki önemli ürünü olan kavun ve karpuzun marka değerini yükseltmek amacıyla yapılan Kavun Karpuz Festivali'nin yapılacağı tarih 21 Temmuz.

AMAÇ, KALİTEYİ ARTIRMAK

Kavun Karpuz Festivali'ne 60 üreticisi katılacak ve ürünlerini görücüye çıkaracak. Festivalde kavun ve karpuzun yarışmasından daha çok, ilçe için oldukça büyük önem taşıyan iki ürünün kalitesini ve marka değerini yükseltmek amaçlanıyor. Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik tesisleri Çamlık Mesire alanında yapılacak festivalde ayrıca, folklor gösterileri, Türk halk müziği konseri ve çeşitli yarışmalarla katılımcılara eğlenceli anlar yaşatılacak.

DOĞASEVERLER BULUŞACAK

Bafra Belediyesi'nin adeta üzerine titrediği, Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali de yine temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek. 25-29 Temmuz tarihleri arasında 5 gün sürecek festival, zengin içeriği ile doğaseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Bafra'nın eşsiz doğal güzelliklerini gözler önüne serecek olan Kapıkayfest; kamp, fotoğrafçılık, workshop çalışmaları, jet boat turları, ATV turları, yamaç paraşütü, bisiklet turları, Şahinkaya kanyon gezisi, tandem ve single uçuşları gibi çok değişik bir programla ziyaretçilerini ağırlayacak. 25 bin kişinin katılımı ile ilki 2017 yılında yapılan festivale bu yıl hedeflenen sayı ise 50 bin kişi.

ÖNEM VERİYORUZ

Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek olan her iki festivalle ilgili gerekli hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 'Belediye olarak sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimize ayrı bir önem veriyoruz. Amacımız; ilçemizin marka değerini yükseltecek hamlelerde bulunmak. İlki geçtiğimiz yıl içinde yapılan Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali, bizim için ayrı bir öneme sahip. Bafra'mızın ulusal ve uluslararası tanıtımında ciddi bir adım. Katılımcılara güzel anlar yaşatabilmek ve olumlu izlenimler bırakabilmek adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kapıkayafest her geçen yıl kendini geliştirerek devam edecek' dedi.