UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında dün gece Fenerbahçe, Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı ağırlamış ve 2-0 galip gelerek rövanş için avantaj elde etmişti.

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile Dmitri Tarasov formasını çıkarınca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fotoğrafıyla birlikte, 'En kibar başkan' yazısının olduğu bir tişört giydiği görülmüştü. Türkiye ile Rusya arasında siyasi bir gerilimin de bulunması farklı tepkilere neden oldu.

Bazı spor sitelerinde Dmitri Tarasov'un haberinin, 'Vatanseverlik mi, provokasyon mu' başlığı ile verilmesi dikkat çekti. Öte yandan Championat.ru isimli internet sitesi okuyucularıyla bu konuda bir de anket düzenledi. Ankette Tasarov'un davranışının doğru olup olmadığı soruldu. Ankete katılan Rus okuyucuların yüzde 45'i 'Futbol siyaset değildir', yüzde 32'si 'Yenilgiden sonra bu yapılmaz' tercihinde bulunurken, yüzde 23'lük bir kısım ise futbolcunun hareketini doğru bulduğunu belirtti.

KULÜBÜ DE CEZA ALABİLİR
UEFA'nın 'yüksek riskli maç' kategorisine aldığı Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova karşılaşması sonrası Rus oyuncunun giymiş olduğu tişört nedeniyle 10 maça kadar cezalandırılabileceği belirtildi. Rusya'da bazı kaynaklarda yer alan haberlerde, futbolcunun davranışının açık bir provokasyon olduğu vurgulanarak, oyuncuya 10 maça kadar ceza verilebileceği ifade edildi. Ayrıca bu tişörte izin verdiği için kulübün de ceza alabileceği vurgulandı.

28 yaşındaki Rus oyuncu ise, 'Putin benim başkanım. Ona saygı duyuyorum ve saygımı göstermek istedim. Kendisini her zaman destekliyorum. Her şey tişörtün üzerinde yazıyor' idedi.