Havzalı şair Adem Gültekin, İlkadım Subaşı Havzalılar Derneği'nde düzenlenen toplantıyla Türbanlı Gelin kitabını basına tanıttı. Şair Gültekin, "Olaylara, haksızlıklara, zulme bakıp Müslüman bir şairin mevlasına seslenmesi gerekmiyor mu? Kitabımı okuyanlar böyle bir şairin duygularını hissedecek" şeklinde konuştu.

İSLAM'IN ŞAİRİ YOK

Şair Gültekin, "Türkiye'de İslam, yazarlar, çizerler ve ilim adamları tarafından anlatılıyor, Kur'an meallerinin daha iyi anlaşılması için yüzlerce hatip çalışıyor. İslam'ın günümüzde çokça yazarı ve hatibi var, hepsini kutluyorum. Eskiden binlerce evliya kişi vardı, kitaplarını okuyoruz, filmlerini izliyoruz ancak onlar kayboldu. İslam'ı yazıp yorumlayan kişiler bunu neden düşünmüyor? Türkiye'de ve dünyada İslam'ın şairi yok" ifadelerini kullandı.

ÖDÜLE TALİBİM

Kitabını fuarlarda tanıtacağını söyleyen Şair Gültekin, "25 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Sinop kitap fuarında olacağım. 23 Ağustos'ta Havza, eylül ayında Manisa kitap fuarlarına katılacağım. Subaşı'ndaki Havzalılar Derneği'nden kitaplarım temin edilebilir. Dünya edebiyat ve barış ödülünü Samsun'a getirmeye çalışacağım. İnsanları sömürüp öldüren, Amerika'nın ödül verip onurlandırdığı edebiyat dünyasında alternatif olacağım" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR