23 Nisan 2008 tarihinde geniş halk kitlelerinin ulaşım hizmetinden yararlanmaları amacıyla Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeli ile yapılandırdığı Anadolu Jet yeni projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla Ordu'da bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Ahmet Akın Varıcıer, Mehmet Erhan Türker, Mehmet Ali Özkılınç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, tur operatörleri, seyahat acenteleri sahipleri ile basın mensupları katıldı.

Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan, toplantıda hem yeni projeleri anlattı, hem de araştırma şirketi Ipsos ile yürütülen pazar araştırmalarına, büyük veri analizlerine ve Ordu-Giresun yolcularının seyahat alışkanlıkları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

DETAYLI BİLGİ VERDİ

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış sonrası İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı arasında seferler düzenlemeye başladıklarını söyleyen İbrahim Doğan, Mart sonu, Nisan ayı başı itibariyle Ankara'ya, Haziran ayının sonu itibariyle de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na sabah 07.00 seferi'nin konulacağını ifade etti ve Anadolu Jet yolcularının İstanbul ve Ankara'da evden havalimanına, havalimanından eve özel araç konforuyla sadede 14.90 TL'ye yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Her ay Anadolu'nun farklı bir şehrine rotasını çeviren 'Avantaj Rotası'nın Mart ayında Ordu'ya özel indirim ve fırsatlar sunduğunu belirten Anadolu Jet Başkanı İbrahim Doğan, uçuş bileti dahil sadece 190 TL'ye iki günlük şehir turu yapılacağını, Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteğiyle ücretsiz şehir turu yapılacağının altını çizdi ve Ordu'nun tüm güzelliklerini tanıtmak istediklerini kaydetti.

'HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ'

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, havalimanı ile ilgili yıllar önce başlatılan bir hayalin bugün gerçeğe dönüştüğünü belirterek, Ordu'nun, dünyanın en prestijli havalimanlarından birisine kavuştuğunu ifade etti.

Ordu-Giresun Havalimanında hava koşulları nedeniyle uçuşlarda zaman zaman aksaklıklar meydana geldiğini ve bölge halkının sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, 'Zamanımız hız çağı olduğu için, günümüzde hızlı ulaşamadığın yer senin değildir durumuna geldik. İnsanlar zamanla yarışıyor. Artık, uçak sayıları çoğaltılınca uçak fiyatları da otobüs fiyatı gibi oldu ve binilebilir duruma geldi. Samsun'da ve Trabzon'da da havalimanı var ancak İstanbul'dan buraya 1.5 saatte iniyor, 2 saatte de buraya gelebiliyoruz' diyerek, ulaşımın önemine dikkat çekti.

Yurt dışından yapılacak seferlerin bölge turizminin artması bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, fındığa dayalı bir ekonominin söz konusu olduğunu, gelir sisteminin değişmesi ve çeşitlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, 'Vatandaşlarımız sabahleyin erken saatte hem Ankara'ya, hem İstanbul'a uçak olsun. Gün ortasında ve akşam geç saatte uçak seferleri konulması talebini bizlere iletiyorlar. Bu konuda planlama yaparsanız çok iyi olacaktır' diyerek, emeği geçen herekse teşekkür etti.