Samsun Haber: 16 Nisan halk oylamasının ardından teşekkür turlarına devam eden Başkan Genç, Ak Parti Canik ailesini Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı. Düzenlenen yemeğe Başkan Genç'in yanı sıra, eşi Nimet Genç, Canik Belediyesi başkan yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, SKM Başkanı Mustafa Marap, Canik eski ilçe Başkanı ve Milletvekili Adayı Yılmaz Hocaoğu, Canik Belediyesi eski meclis üyesi ve Milletvekili aday adayı Elif Coşkun Bilgin, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, mahalle başkanları, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

ÇÖZÜM ÜRETEN BELEDİYEYİZ

Canik Belediyesi olarak her zaman elini taşın altına soktuklarını belirten Belediye Başkan Genç, "Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana, 3 dönemdir Canik Belediyesi olarak, teşkilatımızla bir olduk beraber olduk. Bu birlik ve beraberlikle gerek ilçemizin, gerekse partimizin seçimlerinde hep başarıyla ayrıldık. Türkiye'mizin sorunlarına çözüm ürettik. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın omuzlarındaki yüke omuz verdik. 1.5 yıl önce başlattığımız cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmalarımızı referanduma 60 gün kala hızlandırdık. Bugün ise karnemizde yüzde 72 evet yazıyor. Çalışmalarımızın karşılığını aldığımız için mutluyuz 'dedi.

1.5 YILDIR ANLATIYORUZ

Canik'te 1.5 yıl önce cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya başladıklarını ifade eden Başkan Genç, 'Ülkemizin önünü tıkayan bu sistemden kurtulmamız gerektiğini Cumhurbaşkanımız her defasında dile getirdi. Biz de Canik Belediyesi olarak sorumluluk üstlenerek, 'Yeni Türkiye Yolunda' başlığı altında tam 19 konferans gerçekleştirdik. Bu konferanslarda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi nedir, bu sistem bize ekonomide, icraat ve reformlarda, eğitimde, toplumun her alanında ne gibi faydalar sağlayacak? gibi konularda alanında uzman kişileri ilçemizde konferanslar aracılığıyla Samsunlu hemşehrilerimizle buluşturduk. Çok şükür 16 Nisan'da yüzde 72 oy alarak bu çalışmalarımızın karşılığı aldık. Gururluyuz' dedi.

BAŞLADIĞIMIZDA HERKES BİZİ ELEŞTİRMİŞTİ

1.5 yıl önce 'Yeni Türkiye Yolunda' konferanslar serimize başlarken herkesin kendilerini eleştirdiğini dile getiren Başkan Genç, "Çok açık ve net ifade etmek istiyorum. Bir çok kesimden 'Ne oluyor bu Canik Belediyesi'ne, ne oluyor Canik Belediye Başkanına da bu konferansları yapıyor?' eleştirilerine maruz kalmıştık. Bugün ise aldığımız yüzde 72 oyla Karadeniz Bölgesi'ndeki büyükşehirler arasında merkez ilçelerde birinci sıradayız. Çalışırsanız olur arkadaşlar. Birlikte çalıştık, birlikte başardık' dedi.

CANLI YAYINLA 582 BİN 390 KİŞİYE SİSTEMİ ANLATTI

Canik olarak teşkilatla bütünleşerek güzel bir referandum çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Genç,'16 Nisan halk oylaması referandumunda 168 program düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımıza ev toplantılarında, çay ocağı ve kahvehane toplantılarında, esnaf ziyaretlerinde, açılışlarda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden 'evet' demeleri gerektiğini anlattık. Bu programlarımızla 27 bin kişiyle yüz yüze görüşme fırsatımız oldu. Programlarımızı sosyal medya üzerinden canlı yayınlayarak 582 bin 390 kişiye eriştik. Aziz vatandaşlarımıza, tüm teşkilatımıza bir kez daha teşekkür ediyorum' dedi.

ŞİMDİ DAHA ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI

16 Nisan'da evet oylarıyla ülkenin geleceğini güçlü kılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Genç, 'İlçemizde yüzde 28 'hayır' dedi. Bu kesimin neden 'hayır' dediğini iyi analiz etmek ve değerlendirmemiz gerekir. Biz Canik'te bunu yapıyoruz. Şimdi icraat zamanı' dedi.

SKM BAŞKANINA PLAKET

Konuşmanın ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, referandum boyunca çalışmalarından dolayı AK Parti Canik Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Marap'a bir plaket takdim ederek teşekkür etti.