Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından 'Madalya ve Plaket Takdim Töreni düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'ndeki törene Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, kan bağışçıları ve davetliler katıldı.

MADALYALARI VERİLDİ

Törende, Samsun'da 45 kez gönüllü ve düzenli kan bağışı yapan 15 bağışçıya plaket, 35 kez kan bağışı yapan 23 bağışçıya altın, 25 kez kan bağışı yapan 46 bağışçıya gümüş ve 10 kez kan bağışı yapan 498 bağışçıya bronz madalyaları verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, bağışçılara teşekür etti.

DÜNYADA ÖRNEK

1999 yılında Gölcük'te yaşanan depremde Kızılay ile yakın çalışma imkanı bulduğunu dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Maalesef o zaman Kızılay'ın halk nezdindeki itibarı çok iyi değildi. Güzel hizmet veremiyordu. Ama daha sonra Kızılay çok güzel değişimler yaptı. Çok güzel gelişmeler oldu. Şu an Türk Kızılayı bütün dünyada örnek gösterilen yardım kuruluşları arasında geliyor. O yönüyle biz Türk Kızılayı ile gurur duyuyoruz. Kızılay'ı bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu çalışmalara gönüllü katılanlara çok teşekkür ediyoruz. Bir insana hayat vermek tüm insanlığa hayat vermek gibidir. O anlamda tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.