Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Milletvekillerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerinde milletvekillerine hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Genç, şehrin gelişimi için ortak akla işaret etti.

BAŞARABİLİRİZ

Dünyada sürdürülebilir şehirciliğin önem taşıdığını belirten Başkan Genç, "Artık yeni bir Türkiye var. 3. Bin yılda yeni Türkiye'nin hedefi önce 2023 olmak üzere daha sonra 2051, 2071'dir. Yeni Türkiye'de Samsun'u daha ileri seviye taşımak için şehrimizi mutlaka üreten bir şehir haline getirmeliyiz. Bunu da ortak akılla, milletvekillerimiz, bu şehrin yerel yöneticileri, sivil toplum örgütleri olarak hep birlikte el ele vererek başarabiliriz" dedi.

GÜÇLÜ YÖNETİM

Dünyada şehirlerin yarış içinde olduğunu hatırlatan Başkan Genç, "21. yüzyılda bir şehri geleceğe taşıyacak olan yerel yönetimlerdir. Şehrin yerel yönetimleri ne kadar güçlü olursa o şehir de o kadar güçlü olur ve hızlı büyür. Biz şehir olarak birlikte güçlüyüz. Bir şehri ileriye götürecekseniz ortak akıl şarttır. Bunu Canik'te başardık. Bugün Canik her alandaki gelişimiyle Türkiye'de örnek alınan bir ilçe haline gelmiştir. Şehrimizi 3. bin yılın başında bu hedeflere ulaştırabilmemiz için en büyük ihtiyacımız birlikteliktir. Bu noktada biz şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmaya, birlikteliğe destek veriyoruz" diye konuştu.

MARKA OLMALI

Türkiye ile birlikte Samsun'un da hedefleri olduğuna vurgu yapan Genç, "Yeni Türkiye iyi anlaşılmalıdır. Dünyada artık yeni şehirler oluşuyor. Samsun'u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Samsun'u her alanda Yeni Türkiye'ye öncü bir şehir yapmalıyız. Şehirlerin yarıştığı günümüzde Samsun'u bu yarışın içerisine dahil edecek olanlar ise bu şehrin topyekün bütün dinamikleridir. Bu manada gerek milletvekillerimiz gerekse şehrimizin diğer dinamikleri ile sürekli koordine halindeyiz. Samsun yaşam kalitesi yüksek, marka bir şehir olmalıdır. Yaptığımız tüm eğitim, kültür, sanat, spor ve ticaret yatırımları ile kentsel dönüşüm çalışmaları bunun içindir" şeklinde konuştu.