Pakistan'da dün gerçekleştirilen genel seçimlerde oyların yüzde 42'si sayılırken, Pakistan Adalet Partisi lideri İmran Khan seçim galibi olmaya yakın. Rakipleri ise hile iddiasıyla sonuçlara itiraz etti. Dün yapılan seçimlerin ardından sandıkların yarısının açılmasıyla eski kriketçi İmran Khan'ın lideri olduğu Pakistan Adalet Partisi'nin (PTI) önde gittiğini gösteriyor. Yüksek Seçim Kurulu teknik bazı aksaklıklar nedeniyle veri akışının geciktiğini duyurdu. Khan'ın rakipleri ise usulsüzlük yapıldığını iddia ediyor. Devlet televizyonu PTV, PTI'nin 2013 seçimlerinde aldığı oyu iki kattan fazla artırarak 100'ün üzerinde sandalye kazandığını kesin olmayan sonuçlarla açıkladı.
Sonuçların yayınlanmaya başlamasının ardından, PML-N lideri Şahbaz Şerif Pakistan, Pakistan Halk Partisi lideri Bilaval Butto Zerdari, Birleşik Eylem Konseyi lideri Mevlana Fazlurrahman Avami ve Ulusal Partisi (ANP) Genel Sekreteri Mian Hüseyin sonuçlara itiraz ederek hile olduğunu savundu.
Pakistan'da seçim kampanyası boyunca, ülkede birçok saldırı olayı yaşandı. En şiddetli eylem ise Ketta kentindeki en az 31 kişinin öldüğü bombalı saldırı oldu. Khan, 1992 yılında kriket Dünya Kupası'nda zafere liderlik ettikten sonra ilk olarak 1996'da siyasete girdi.