Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Eskişehir Polis Radyosunun tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra Medya, Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürü Nuray Sönmez konuşma gerçekleştirdi.
Sönmez, 'Geçmişten günümüze tarafsız, reklamsız seviyeli yayıncılık anlayışıyla milyonların gönlünde yer edinen polis radyolarımıza yepyeni bir stüdyo daha kazandırmış bulunuyoruz. Yıllar önce uzun bir süre faaliyet gösterdikten sonra kapatılan polis radyomuzu tekrar yayın hayatına kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz' diye konuştu.
'Radyonun halkı ve polisi daha da yaklaştıran bir köprü kuracağına inanıyoruz'
Ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Eskişehir Polis Radyosunun kendisine ait stüdyosu ve yerel anlamda canlı yayın yapabilen 13'üncü il olduğuna dikkat çekerek, 'Sayın Bakanımızın talimatları ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün onayı ile 5 yıllık aradan sonra yeniden yayın hayatına başlayan Eskişehir Polis Radyosu açılış törenine katılımlarınızdan dolayı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. İlk kez 1952 yılında yayın hayatına başlayan Türkiye Polis Radyosu, kamusal sorumluluk ve kamu yararını ön planda tutan yayıncılık anlayışı doğrultusunda, dinleyici istekleri trafik eğitim sağlık ve güvenlik gibi dikkat çekici anonslarıyla halkın gönünde yer etmeyi başarmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı Türkiye Polis Radyosu yurt genelinde 51 ilimizde yayın yapmakta olup Eskişehir Polis Radyosu kendisine ait stüdyosu bulunan ve yerel anlamda canlı yayın yapabilen 13'üncü ilimiz olmuştur. Açılışını yaptığımız polis radyosunun Eskişehir halkının güvenliğine katkı sağlayıp aynı zamanda halkı ve polisi daha da yaklaştıran bir köprü kuracağına inanıyoruz' ifadelerini kullandı.
'Radyolar sadece şarkı, türkü çalınan yerler değil, aynı zamanda insanları bilgilendiren bir kurumdur'
Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise, radyonun sadece şarkı ve türkü çalınan bir yer olmadığını aynı zamanda insanları bilgilendiren bir kurum olduğunu belirterek, 'Bizim çocukluğumuz radyo dinlemekle geçti. Hatta elektrikli radyo yokken pilli radyolar dinleyerek geçti. Biz Zeki Mürenleri, Nuri Sesigüzelleri o zamanki şarkıcı ve türkücüleri öyle öğrendik. Kan arandığını, insanlara nasıl hizmet edildiğini öyle öğrendik. İnsan hayatında belki şuan çok önemsenmiyor ama radyonun o kadar çok yeri var ki. Radyoların artık çok olması kalitesinin de artmasını gerektiriyor. İnşallah bizim radyomuz bu açığı kapatacaktır. Çünkü kazaları, yangınları bildiren o. Radyolar sadece şarkı, türkü çalınan, insanları eğlendiren yerler değil, aynı zamanda da insanları bilgilendiren, bu konudaki eksiklikleri gideren de bir kurumdur. Bugünüyle de bu görevini yerine getireceğine inanıyorum.'
Yapılan konuşmalar akabinde Polis Radyosunun hayata geçmesinde emeği geçen kişilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Ardından Protokol üyeleri pasta kestikten sonra radyosunun yayın yapacağı bölüm Vali Yardımcısı Tütüncü tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı.
Öte yandan hizmete açılan ve 92.6 FM frekansında yayın yapacak olan radyonun resmi açılışına Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda polis memuru katıldı.