Toplum Gönüllüleri Vakfı Atakum İğne Deliği Gençlik Merkezi Koordinatörü Oğuzhan Öztanır, 40. İstanbul Maratonu'nda gençlerin güçlenmesi için koşacaklarını ifade ederek, asıl hedeflerinin insanlara fayda sağlamak olduğunu söyledi. Öztanır, "Adım adım" adı altında bir inisiyatif kuruluş var. Bu kuruluş maratonları düzenliyor. İnsanları iyilik yapmak adına bir araya getirmek istiyor. Adım adım inisiyatifinin içinde yüze yakın STK var. Bütün STK'ların farklı bir alanı var" dedi.

HEDEF 100 KİŞİ

Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın gençlerin daha çok güçlenmesi için bu maratonda yer alacağını belirten Öztanır, "Biz de yereldeki hem bağışçılarımızla birlikte bu maratonda koşuyoruz. Bu yıl hem 40. maraton olması hem de İstanbul Maratonu'nun dünyadaki tek kıta geçilen maraton olması özelliği ile bu konuda bir adım atmak istedik. Ve koşmaya karar verdik. Bu etkinlik için çalışmalara çok erken başladık ve çok heyecanlıyız. İlk hedefimiz 50 kişiydi yalnız gelen güzel tepkilerle hedefimizi 100 kişiye çıkardık" ifadelerini kullandı.

BU PROJE BİR İLK OLACAK

İstihdam temalı ilk projeyi Samsun'dan başlatmak istediklerini dile getiren Öztanır, "2 tane projemiz var. Projelerimizin ilki şu an üniversite son sınıfta okuyan öğrencilere dair İstihdam Kampı düzenlemek. 81 ilden ikişer genci seçip Samsun'a davet edeceğiz ve 3 gece, 4 gün kamp düzenleyeceğiz. CV nasıl yazılır, onun farkında değiliz. Kuruluşlar ne tür gençlerle çalışmak istiyor. Gençleri nasıl seçiyor, bunu bilmiyoruz. Birçok kurumu bir araya getireceğimiz kampta gençlerin istihdamına yönelik çalışmalar yapacağız. Diğer projemizse, liselerin 9. ve 10. sınıfında gerçekleştirdiğimiz Mesleki Kütüphane. Liseleri belirleyip, 'Gençlere gidip hangi mesleği seçeceksiniz?' diyoruz. Anket çalışması yapıyoruz ve deneyimli meslek sahipleriyle okullara gidip gençler geliyor meslek sahipleri anlatıyor. Bu koşudan elde edilen bütün bağışlar bu projelere aktarılacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı Atakum İğne Deliği Gençlik Merkezi olarak bu projeler için koşacağız. İnsanlar birbirine inanmalı. Biz, kullanılan paranın nereye gittiğine dair tüm ayrıntıları kişilerle paylaşıyoruz. Samsun'da ilk adımları attık. Herkesten destek bağış bekliyoruz. İyi bir şeyler yapmak için el ele vermeliyiz. Destek veren kurumların desteklediği tutar kadar vergiden düşmesi için onlara bağış makbuzu verebiliyoruz. Hem sosyal sorumluluklarını yerine getirip hem de bir yandan vergilerinden düşebilecekler. Tüm Samsun halkından projeye desteğe bekliyoruz" dedi.

Pirsu DÜZGÜN