Belediyecilik hizmetlerinin sadece çöp toplamak ve yol yapmak olmadığına işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Artık bu işler rutin işler oldu. 14 sene önce maalesef bunlar konuşulurdu. İlçede ikamet edenlerin sosyal ve kültürel hayatı konuşulmazdı. Mesela, 2004 yılında Canik'te bir tane kültür merkezi, spor merkezi, anaokulu, konut projesi yoktu. Bugün ise Karadeniz'in en büyük gelişim ve dönüşümüne sahip bir ilçesiyiz. Nereden nereye geldik" dedi.

YENİ BİR ŞEHİR İNŞA ETTİK

Canik'te ilk günden bugüne kadar aynı heyecanla yatırım üstüne yatırım koyduklarını ifade eden Başkan Genç, "Doğru politikalarla hayal edilemeyecek projelere imza attık. Vatandaşımızdan aldığımız güç ile Canik'teki dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konut alanında yaptığımız dönüşümü, kültür, sanat, eğitim, spor gibi alanlarda yaptığımız projelerle destekliyoruz. Canik'te 14 yılda hep birlikte yeni bir şehir inşa ettik" diye konuştu.

ŞEHİRLEŞMEYE ÖRNEK

Mavi-Yeşil ve Kuzey Yıldızı projelerinin yanı sıra Yeni Mahallede de uygulayacakları dönüşüm projesinin Türkiye'de şehirleşme alanında örnek gösterilecek bir proje olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, 'İlçemizin her noktasında çok güzel gelişimler sağladık. Bölgemizde son 14 yılda toplam tutarı 3 milyar lira olan inanılmaz yatırımlar oldu. Belediyemizin yaptığı projelerin haricinde öncü olduğumuz özel sektör ve kamu yatırımları sonucunda 6 bin 500 kişiye istihdam imkanı doğdu, ilçemiz ekonomik gelişim sağladı. İnşallah hep birlikte şehrimizin gelişim ve dönüşümünü sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.