CHP'li Umut Oran, CHP'de kurultay tartışmalarında gelinen son durum için 'rejim değişikliğine engel olamayan bir kurumsal yapının yeniden örgütlenmesinden, yeni sözler bulmasından, yeni kadrolarla ve yepyeni kurallarla yoluna devam etmesinden daha doğal bir şey olmadığı' değerlendirmesini yaptı.

21.Yüzyılı CHP'nin Yüzyılı yapacak olan şeyin 'tek karar alıcıların çok çalışkanlığı, dürüstlüğü ya da hitabet yeteneği' olmadığını vurgulayan Umut Oran, 'Gelinen noktada CHP'yi tek başına iktidar yapacak yöntemlere dair herhangi bir cümleye rastlanmadığı gibi seçim yenilgilerinin sebeplerine dair tek bir özeleştiri cümlesi de duyulmamıştır. Bu yol CHP'ye fayda sağlamaz! Zira CHP; 'iki kişi' arasına sıkıştırılmak istenmektedir. Fikirler ve başarıya giden yola odaklanılmazsa görünen o ki aksi her durumda imza sayıları üzerinden yürüyen tartışma, mahkeme safhasına ya da ağır kavga görüntülerine varacaktır" dedi.

MÜCADELE BOYNUMUZUN BORCUDUR

Oran; "Şartlar ne olursa olsun CHP, mahkeme kapılarına düşürülmemelidir! 'Fikirler' temelinde ortaklaşmayı sağlayamayanlarla ilgili hem tarihin, hem de iradesine hiç kimsenin ipotek koyamayacağı Cumhuriyet Halk Partililerin söyleyecek sözleri mutlaka olacaktır. Atatürk'ün iki büyük eserine karşı kendini sorumlu hissedenleri bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak herkesle her platformda 'mücadele etmek' de biz Cumhuriyetperverlerin boynunun borcudur' açıklamasında bulundu.

Sözcü