AK Parti Canik İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, 30 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler de ele alındı. Toplantya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ersan Aksu, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Haşim, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, kadın ve gençlik kolları başkanları, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

ÇITAYI YÜKSELTTİK

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, 24 Haziran seçimlerindeki emekleri için partililere teşekkür ederek, "Canik ilçemizde seçim sonuçlarında çıtamızı yükselttik. Bu çıtayı korumak ve yükseltmek hedefindeyiz. Bu merkez ilçeleri içerisinde müthiş bir başarı. Her dört seçmenden üçünün oyunu almış olduk. Oy düşüşleriyle ilgili mesajı aldık. Yerel seçimlerde ve sonraki süreçte bunu istişare edeceğiz" dedi

KILI KIRK YARACAĞIZ

Canik teşkilatını 24 Haziran seçimlerinde verdiği fedakar emeklerden dolay tebrik eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ersan Aksu, "Bundan sonra neyi daha iyi yapabiliriz onu konuşacağız. Hepimiz bu dava uğruna mücadele eden insanlarız. Önümüzde çok önemli seçim var. Hem başkan adaylarımız hem de meclis üyelerimizle ilgili kılı kırk yaran bir hassasiyetle toplumumuza yakışır kişiler konusunda tercihlerimizi yapacağız" diye konuştu.

DERSİMİZİ ALDIK

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ise, 24 Haziran'daki beklentilerinin daha iyi sonuçlar olduğunu belirterek, "Türk insanının değerlendirmelerinin hepsine saygı duyduk. Seçim sonuçlarından aldığımız derslerle politikalarımızı belirleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları da bu yönde. 24 Haziran seçimlerinde bence yoğun biçimde dışardan müdahale vardı. Türk insanından daha fazla dünya siyasetine yön veren ülkelerin kamuoylarında yer aldı. Kendi ülkelerindeki seçimle ilgilenmedikleri kadar ilgilendiler. Türkiye'nin dostlarından çok düşmanları ilgilendi. Hassas dönemde düğmeye basarak seçimi etkilemeye çalıştılar. Bu almamız gereken en büyük ders. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu mekanizmaların ellerindeki alternatifleri daha fazla kullanacaklarını şimdiden görüyoruz. Ayak oyunlarına karşı bilinçli olduğumuz zaman kendi içimizdeki sorunları daha kolay hallederiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN KENDİNİ AŞMA ZAMANI

Bütün seçim sonuçlarını mahalle ve sandık bazlı değerlendirip yeni yol haritası belirlendiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan "Seçim sonuçlarını zafer olarak saydığımız kadar aynı zamanda 'Neden böyle oldu' dediğimiz ve soru işareti koyduğumuz alanlar var. Şu anda bir tarih yazılıyor ve biz içinde olduğumuz için belki farkına varmıyoruz. Ezberleri bozmakla ilgili başarımız var. Kafasında birtakım kalıplarla hareket edenlerin bu ülkeyi korkularla yönetmeye çalıştığına şahitlik ettik, hala bundan vazgeçmediler. AK Parti denildiğinde, AK Parti'nin yaptıkları kendi yaptıklarını mukayese edemeyenler bir korku imparatorluğu üzerinden bu ülkenin insanlarını etkilemeye çalıştılar. Ama hiçbir zaman başaramayacaklar. Meclis'te gözlemliyoruz. Ortak akıldan, liderlikten, davaya inanmışlıktan bahsetmek maalesef muhalefet için mümkün değil. Bugün geldiğimiz noktada birbirimize ihtiyacımız var. Özellikle yerel seçimlerde, Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir başka yol ayrımına doğru yaklaşırken, dünyadan bize karşı ulaşan tehdidin boyutu yükselmişken, bizim liderimize olan güvenimizle birlikte kendimize olan güvenimiz arttı. Türkiye'nin şimdi kendini aşma zamanı. Uyanış, yükseliş ve şahlanış dönemi olarak adlandırdığımız Türkiye'nin zirvelere çıkma zamanı" diye konuştu.

SENARYO ÜRETECEKLER

Kısa bir süre sonra yerel seçimler için isimlerin konuşulmasına başlanacağını söyleyen Karaaslan, "İsimler üzerinden yeni senaryolar oluşturulmaya çalışılacak. Biz bugüne kadar bunların parçası olmadık olmadık. Cumhurbaşkanımızın bakanlar kurulunu belirlerken işin uzmanına çok önemli görevleri teslim etmesinden feyz alarak, aynı şekilde en doğru isimlerle devam edeceğiz. Aslolan bu ülkenin geleceği ve bizi biz yapan bütün değerlerin güçlenerek geleceğe aktarılması için birbirimizden alacağımız güç önemli. Hizmet bizim işimiz ama asıl gönüllere girmek bizim işimiz. Bu bizim en iyi başardığımız iş. Liderimiz farklı kesimlerin de takdirini toplayan, 81 milyonun gönlüne girmeyi başarabilmiş bir lider. Siyaseten farklı duruşta olanlardan bahsetmiyorum. Bugün AK Parti'nin varlığı için dua edenler, liderimizle kurdukları gönül ilişkisinden dolayı dua ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU