2018 YKS sonuçları ile öğrenciler TY, AYT ve YDT puan türlerinde kaç puan aldıklarını öğrenecekler. İlerleyen günlerde de üniversite ile bölüm tercihlerini bu puana ve taban puanlara göre gerçekleştirilecekler. Tabii yarın cevabı en çok aranan soru "YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" olacak.

31 Temmuz 2018'de YKS sonuçlarının ilan edilmesi ile adaylar puanlarını öğrenecekler ve puanları doğrultusunda Türkiye'nin dört bir köşesindeki üniveristeler ve onların 2 veya 4 yıllık bölümleri içinden tercih yapacaklar. ÖSYM sınav sonuçlarını saat kaçta açıklayacağını belirtmiyor. Bu nedenle YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusu sık sık sosyal medyada dile getiriliyor ve yetkililerden cevap bekleniyor. Yarın YKS sonuçlarının sabah 10.00'dan itibaren ilan edilmesi bekleniyor. Sonuçların açıklanması ile de birlikte öğrenciler ilerleyen günlerde AİS üzerinden tercih yapmaya başlayacaklar.


PUANLARIN KULLANIMI NASIL OLACAK?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecekler.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

İKİ YIL SÜREYLE GEÇERLİ

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmekte.

TYT'de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecek.