Tarihi İpek Yolu güzergahı üzerinde yer alan Bayburt'un doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtımı için mesleğinin usta isimleri Bayburt'u bütün yönleriyle fotoğrafladı. Bayburt Valiliği himayesinde Bayburt Belediyesi ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında usta fotoğrafçı ve kameramanlar Bayburt Kalesi, Şehit Osman, Baksı Müzesi, Çoruh Nehri, Sırakayalar Şelalesi gibi tarihi ve doğal güzelliklerin çekimlerini yaptı. Şehrin çeşitli noktalarında 7 gün boyunca çekimlere devam eden fotoğraf sanatçısı ve görüntü yönetmenlerinden oluşan ekip kayda alınan görüntülerden Bayburt fotoğraf albümü, tanıtım kitabı ve belgeseli hazırlayacak.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu eşliğinde Vali Pehlivan'ı ziyaret eden Proje Koordinatörü Nuray Özener Değirmencioğlu ve ekip üyeleri şehirde geçirdikleri bir hafta boyunca yaptıkları gözlemler, edindikleri izlenimler ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin akabinde Vali Pehlivan, Bayburt belgeseli için prodüksiyon ekibince röportaj verdi.
Vali Pehlivan makamında görüştüğü fotoğraf sanatçısı ve görüntü yönetmenlerinden oluşan ekip üyelerine ziyaretleri ve çalışmaları vesilesiyle teşekkür ederek başarı ve kolaylıklar diledi.
Ziyarette Yönetmenler Cihat Taşın, Cabbar Yıldız, Kameraman Ahmet Emin Lafçı, Fotoğraf Sanatçısı Ceyhun Özener, Haluk Sargın, Habibe Şentürk ve Ali Güngüt yer aldı.