AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Atakum İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Köktaş, teşkilatları bir canlıya benzeterek, "Teşkilatlar siyasi partilerin omurgası gibidir. Onu ayakta tutan, hareket ettiren, dik tutan çok önemli görevleri vardır. Bu omurga ne kadar güçlü ve sağlam olursa, o siyasi parti de o kadar dayanıklı olur, hedeflerine ulaşır" ifadelerini kullandı.

İSTİŞARE ÖNEMLİ

AK Parti'nin her zaman istişareye önem veren bir parti olduğunu söyleyen Köktaş, "Bu anlamda bizim danışma kurulu toplantılarımız milletvekillerinin teşkilatlardan gelen talep ve bulundukları bölgelerin sahasından gelen seslere kulak verme, anlayıp dinleme, bu bilgilere göre strateji belirleme, politika geliştirme yerleridir. Teşkilatları bir canlıya benzetirsek, teşkilatlar siyasi partilerin omurgası gibidir. Onu ayakta tutan, hareket ettiren, dik tutan önemli bir görevi vardır. Omurga ne kadar güçlü ve sağlam olursa, o siyasi parti de o kadar dayanıklı olur, hedeflerine ulaşır. Mahalle teşkilatlarımızla, gençlik ve kadın kollarımızla, ana kademelerimizle, meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle biraraya geldiğimiz bu toplantılarımıza bunun için büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN PARTİSİ

AK Parti siyasette olduğu günden itibaren toplumun sadece bir kesimini değil, bütün katmanlarıyla birlikte siyaset yapma anlayışı ile hareket ettiğini vurgulayan Köktaş, "AK Parti kadınlar için kadınlarla birlikte, gençler için gençlerle birlikte, emeklisiyle, işçisiyle yani toplumun her kesimiyle siyaset yapan bir partidir. Onun için AK Parti girmiş olduğu bütün seçimlerden hep bayrağı en yükseğe taşımış, ipi göğüslemiş ve bütün muhalif çalışmalar rağmen hep iktidarda kalmış bir partidir" dedi.

İNSANI MERKEZE ALAN SİYASET

AK Parti'nin toplum mühendislerinin ortaya koymuş olduğu bir parti olmadığını savunan Köktaş, şunları söyledi: "Bizzat toplumun ta kendisinin bütün katmanlarının, AK Parti gibi bir partiye, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere ihtiyaç duydukları için AK Parti ortaya çıkmıştır. Onun için biz siyaset yaparken, günübirlik siyaset yapmıyoruz. Geleceğe yönelik ortaya hedef koyan, hizmet yapan, proje üreten, insana merkeze alan sosyal politikalar geliştirerek ülkemizin ve milletimizin huzuru ve refahı için siyaset yapıyoruz. İşte AK Parti'yi AK Parti yapan değerler budur."