AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz , Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, TSO Meclis Başkanı Halit Akyüz, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır da katıldı.

Toplantıda, Samsun'un sorunlarını, yapılması gerekenleri, geleceğe hazırlanması için nelerin yapılması gerektiği konularına dikkat çeken Yılmaz, kentin Türkiye'de önde gelen iller arasında olduğuna vurgu yaptı.

İLK HEDEF İKTİSADİ KALKINMA

Samsun'un iyi derecede merkezi ve yerel yönetimde hizmet kalitesine ulaştığını kaydeden Yılmaz, gelecek planlamasının çok iyi yapılması, el birliği içerisinde ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Yıllardır Samsun'un en iyi noktaya gelmesi için çaba sarf ettiklerine vurgu yapan Yılmaz, şunları söyledi: "Üretemiyorsak kazanamıyoruz demektir. Sanayi üretimimizi mutlaka yükseltmemiz gerekli. Bunun için çaba harcıyoruz. İktisadi kalkınmamızın neler olduğunun, neler yapmamız gerektiğini belirlememiz gerekir. Bu yönde çalışmalarımız var. Daha yenilerini ortaya koymamız çok önemli. Kesinlikle bizim iktisadi kalkınmaya ihtiyacımız var. Kişi başına geliri arttırmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın gelirini yükseltmesi şart. İhracatı arttırmamız gerekli. Geçimini iktisadi kalkınma ile sağlamış kentler statüsüne girmemiz önemli. Bu noktada iş insanlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Bunu el birliği ile sağlayacağız. Kentimizde çok güzel bir ahenk ve birliktelik sağlandı. Bu hepimiz için güzel bir ortam güzel bir gelişme."

DESTEĞE HAZIRIZ

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Mirzaoğlu ise Samsun'un gelişimi noktasında üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, Lojistik Köy'e raylı sistem ağının ulaşması, Gıda Borsası'na ek arsa tahsisi ve ayrıca Metal ve Meteoroloji Laboratuvar kurulum sürecindeki çalışmalara destek istedi.