Bu yıl ilk kez uygulanan ve yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarıyla beraber yaklaşık 1 milyon 200 bin adayın hangi liselerde eğitim göreceği belli oldu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Yerleştirme sonuçlarının beklendiği gibi olmadığını öne süren adaylar, sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterdi. Eleştirilerini Twitter'da "lgs2018" etiketi üzerinden paylaşan adaylar, yüzdelik dilimde ve ortalamada avantajlı olmalarına rağmen hiçbir liseye yerleşemediklerini savundu. Kimi adayların velileri de yaşanan duruma eleştirilerini dile getirirken, "lgs2018" etiketi, uzun bir süre Türkiye gündeminde 1'inci sırada kaldı.

DÖRT NAKİL YAPILACAK

Öte yandan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 4 kez nakil işlemleri yapılacak. 4 nakil sonrası hiçbir okula giremeyen öğrenciler için 10 Eylül - 14 Eylül tarihleri arası başvurular gerçekleşecek. Ayrıca aynı tarihlerde "Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması" işlemleri de yapılacak. MEB tarafından tercih, yerleştirme ve nakil işlemleri, 16 Eylül 2018 tarihinde sona ererken, eğitim- öğretim dönemi ise 18 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.

Barış BUDANOĞLU