Üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı olan ve Türk Yükseköğretim
Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ÜniAr, Türk yükseköğretim tarihinin en geniş katılımcı çalışması niteliğinde olan 2018 yılına ait Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırmasını tamamladı. 81 ilde 109'u devlet, 63'ü vakıf olmak üzere toplam 172 üniversiteden 26 bin 513 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiği çalışmalar sonrasında Isparta, öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan A Plus üniversite şehri olmaya hak kazandı.

'Ben, bu ödülleri almak için değil, Isparta şehrini en yaşanabilir şehir yapmak için çalıştım'
Bugüne kadar Isparta Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak çok sayıda ödüle layık görüldüğünü ve bundan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Yusuf Ziya Günaydın, ÜniAr tarafından verilen 'öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan A Plus üniversite şehri olma ödülünün' ise kendisi için çok daha büyük anlam ifade ettiğini söyledi.
Başkan Günaydın, bugüne kadar 'en temiz vilayet', 'Türkiye'nin en yaşanabilir ili', 'Yaşam kalitesi en yüksek il', 'Toplumsal katkı ödülü', 'en beğenilen il belediye başkanı', 'Türk dünyası kültür ve sanatına yaptığı katkılardan ve Türk Belediyeciliğindeki üstün hizmetlerinden dolayı 'Yılın Belediye Başkanı' gibi ödüller aldığını hatırlattı.
Günaydın, 'Ben bu ödülleri almak için çalışmadım. Ben Isparta halkının ve Isparta'da yaşayanların hizmeti olsun diye çalıştım. Isparta şehrini en yaşanabilir şehir yapmak için çalıştım' dedi.

'A Plus üniversite şehri olmak bizim için çok değerli'
Günaydın, şöyle devam etti; 'Son alınan öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan A Plus üniversite şehri olma ödülünü de çok anlamlı buluyorum. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinden gelen gençlerimizin vermiş olduğu bir karar. Ülke genelinde öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan A Plus üniversite şehri olmak bizim için çok değerli. Bugüne kadar gençlerimiz için gerek yatırımlar, sosyal, kültürel faaliyetler düzenledik. Gençlerimizin daha ekonomik, ucuz ve yaşanabilir bir kentte ikamet edebilmeleri, rahat ulaşım sağlayabilmeleri amacıyla ciddi çalışmalar yaptık. Bundan sonra da ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelecek olan üniversite gençlerimizin daha rahat bir ortamda yaşayabilmeleri, öğrenim görebilmeleri maksadıyla daha çok çalışacağız. Bundan dolayı verdikleri oylarla ilimizi böyle anlamlı bir seviyeye getiren gençlerimize teşekkür ediyorum ve onlar için çalışmalarımızın, kendilerini evlerinde hissedebilmelerini sağlayacak daha güzel projeleri hayata geçireceğimizin şimdiden sözünü veriyorum.'