KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, karar duruşması dün başlayan 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili olarak DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına ortak bir açıklamada bulundu.

YARALAR HALA GEÇMEDİ

Sendika binasında açıklama yapan Bulut, "'Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi'ne yönelik saldırıda 103 arkadaşımız hayatını yitirdi. 500'e yakın arkadaşımız ise yaralandı, çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Katliamın milyonların ruhunda, yüreğinde yarattığı yaralar ise hala geçmedi" diye konuştu.

BU DAVA SÜRECEK

'Acımız tarifsiz, hasretimiz derin, öte yandan öfkemiz de büyük' diyen Bulut, "2012 yılından beri emniyet tarafında izlenen ve kimlikleri bilinen katiller itiraf edildiği gibi 'kendilerini patlatmadan' yakalanmamıştır. Emniyet canlı bomba saldırısı istihbaratı nedeniyle polisin kendini korumasını istemiş ancak bu istihbaratı mitingin tertip komitesinden, mitinge katılan on binlerden gizlemiştir. Tüm delillere, dosyaya sunulan bilimsel görüşlere rağmen sanıkların insanlığa karşı suç yönünden cezalandırma talebimiz göz ardı edilmiştir. Bu davayı savcılığın oldukça eksik ve kabul edilemez mütalaasındaki bu haliyle kapatmaya çalışanlar bilsinler ki, ağıtlarımız, gözyaşımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek! Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu dava sürecek" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU