Terörist S.A. 2012 yılında lise öğrencisiyken yapılan propagandalarla kandırılarak terör örgütüne katıldığını belirtirken, örgütün anlatıldığı gibi olmadığını, baskı ve kötü muamelenin olduğunu, son zamanlarda ise örgütün çözülmeyi önlemek için örgüt mensubu teröristlere baskıyı artırdığını söyledi. Güvenlik güçlerine teslim olunması durumunda kendilerine işkence ve kötü muamele yapılacağının örgüt yöneticileri tarafından kendilerine söylendiğini belirten terörist S.A. teslim olduktan sonra güvenlik görevlilerinin kendisine şefkat ve merhametli yaklaştığını anlattı.


Güvenlik güçlerinin son zamanlardaki başarılı operasyonlarının örgüt içinde çözülmelere sebep olduğunu belirten S.A. örgüt içindeki teröristlerin morallerinin bozuk olduğunu, kendisi gibi örgütten ayrılmak isteyenlerin olduğunu fakat örgüt içinde bu konuda büyük bir baskı uygulandığını ifade etti.

"KORKMASINLAR, SADECE YANLIŞ YAPTIKLARININ FARKINA VARSINLAR, TESLİM OLSUNLAR"

Örgüt içinde yapılan propagandaların doğru olmadığını belirten terörist S.A., teslim olmak isteyen arkadaşlarına seslenerek, '"enim yaptığım en büyük hata bundan 6 yıl önce örgüte katılmaktı, hatamın farkına geç vardım. Ben biliyorum ki, benim konumumda olan çok kişi var. Bu arkadaşlara söylemek istediğim şu, korkmasınlar, sadece yanlış yaptıklarının farkına varsınlar, teslim olsunlar. Bütün polis ve asker arkadaşlara yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Teslim olduğum andan itibaren bana hiçbir kötü muamele uygulanmadı. Benim durumumda olanların en kısa sürede teslim olmalarını, yaptıkları hatanın farkında olmalarını ve devlete sığınmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçleri, son dönemde yapılan operasyonların örgüt içinde çözülmeyi artırdığını ve önümüzdeki günlerde yurt dışında faaliyet gösteren çok sayıda örgüt mensubunun örgütten kaçtığının bilgisini aldıklarını ve Türkiye'ye teslim olacaklarını belirtti. Örgütten kaçışların ve teslim olmaların artması bekleniyor.