Çember oluşturan işçilerin arasına giren başkan Korkut, üzerinde resminin bulunduğu pastayı görünce şaşırdı. İşçilerin, 'İyi ki doğdun başkan' diyerek alkışlaması üzerine ne yapacağını şaşıran Korkut, 'Beni çok korkuttunuz' dedi.
Başkan Yardımcısı Suat Hayri Güneş, Başkan Korkut'u cep telefonu ile arayarak, 'Başkanım işçi arkadaşlardan bir tanesi plentte kaza yaptı, acil yetişin' dedi. Telefonun kapanmasından yaklaşık 10 dakika sonra köye gelen Başkan Korkut, büyük bir panik içinde asfalt pilentinin orada toplanan kalabalığın yanına geldi. Kalabalığın içine giren Başkan Korkut üzerinde fotoğrafının bulunduğu ve mumların yandığı pasta ile karşılaşınca şaşırdı. Korkudan eli, ayağı titreyen Başkan üzerinden şoku atarak, 'Allah iyiliğinizi versin. Bu nasıl bir sürprizdi böyle. Teşekkür ederim ama çok kötü bir sürpriz yaptınız. Yine de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Suat Bey yüreğim ağzıma geldi' diye konuştu.
Daha sonra işçilerin alkışları arasında doğum günü pastasını kesen Başkan Ali Korkut, hayatında ilk kez böyle bir doğum günü kutladığını söyledi. Pastayı işçiler ve köy halkı ile birlikte yiyen Başkan Korkut, 'Çok ilginç bir doğum günü kutlamasıydı. İnanın bacaklarım titreyerek buraya geldim. Suat Bey, 'Bir personelimiz asfalt plentinin altında kaldı, derhal gelin' dedi. Burada asfalt çalışması vardı. Bende buraya yakın diğer köydeki çalışmaları denetliyordum. Hemen buraya yöneldik. Allah'a şükürler olsun ki öyle bir şey yokmuş. İlginç bir sürpriz yapmak istemişler. Teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Başkan Korkut, ilçeye bağlı 36 mahalleye dönüşen köylerinin bulunduğunu sözlerine ekleyerek şunları söyledi: 'Köyler kurulduğu tarihten itibaren hiçbir şekilde hizmet almamış. Şu anda 36 tanede köy bize bağlı. Biz şehrin içerisinde ne tür bir çalışma yapıyorsak köylerde aynısını yapıyoruz. Şu an itibariyle yaklaşık 31 köyde asfalt çalışmasını tamamladık. Allah nasip ederse 1 aylık süreç içerisinde 5 mahallemizde bu çalışmayı devam ettirerek tamamlayacağız. Köylerde yaşayanlar camiye, okula veya komşuya giderken hiçbir şekilde çamura veya hayvan pisliğine bulaşmadan gitsinler. Erzurum'da mevsim şartları belli. Sezon çok kısa, işlerimiz ise çok yoğun. Onun içinde koşuşturma yapmak durumundayım. Bu manada ben özellikle personelime şükranlarımı arz ediyorum. Gece gündüz durmadan bizimle beraber koşturuyorlar. Vatandaşlarımızın eksik kalan hizmetleri nelerse onları yerine getirme noktasında ciddi gayret içindeler.'