8 HAFTALIK EĞİTİM BAŞLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Samsun merkez ve ilçe okullarındaki 3. sınıflara yapılan tarama sonunda seçilen 270 yetenekli sporcu adayı çalışmalara başladı. Özel yetenek taraması ile seçilen sporcu adayları Atakum Sporcu Fabrikası'nda dün ilk antrenmanını antrenörler eşliğinde gerçekleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen yetenek taraması ile minik sporcu adaylarının yeteneklerine göre yönlendirilmesi için 8 haftalık eğitim süreci Samsun'da da başladı. Yetenekli sporcular 8 hafta haftalık eğitimin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından açılacak çeşitli branşlardaki kurslarda eğitimlerini devam ettirecek. Samsun'dan özel seçilen 270 yetenekli sporcu adayı haftanın 3 günü çeşitli sportif oyunlarla hem eğlenecek hem de yeteneklerini bulacaklar.

OLİMPİYAT SPORCULARI YETİŞTİRECEĞİZ

Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Türkiye'nin dört bir yanından uygulanan dev proje ile olimpiyatlarda Türkiye temsil edecek sporcuları yetiştireceklerini belirtti. Dev projenin Samsun'un ilçelerinde de uygulanacağına dikkat çeken Demirkıran,"Samsun'daki bütün okullardan yetenek taraması sonucu seçilen 270 sporcu adayının yeteneğine uygun spor branşını bulmak için 8 haftalık eğitim sürecimiz başladı. Bu eğitimde sporcu adaylarımıza çeşitli sportif oyunlar ile hangi spor branşı onlar için uygun olur onu bulacağız. Türkiye'nin her yanında uygulanan bu dev proje sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından açılacak kurslara yeni yeteneklerimizi yönlendireceğiz. Bu proje kapsamında amacımız olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmek" dedi.

GÖNÜLLÜ EĞİTİM VERİYORLAR

Atakum bölgesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü antrenörleri yetenek taraması ile seçilen 270 sporcunun 8 haftalık eğitim sürecinde gönüllü olarak görev yapacaklar.

Mustafa CİVELEK