Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Şube Mali Sekreteri Mustafa Niyazi Bulut, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara tepki gösterdi.

KRİZ DERİNLEŞİYOR

Döviz kurunda yaşanan aşırı dalgalanmaların, faiz oranlarının yüksekliği ve beklentilerin çok daha üzerinde çıkan enflasyon rakamlarının halkın cebini yakmaya devam ettiğini belirten Bulut, "AKP iktidarı, yandaş sermaye gruplarını ihya etmeye dönük ekonomi politikasıyla, yaşanan krizi emekçilerin sırtına yıkmak için en temel tüketim kalemleri olan benzinden ekmeğe, sütten meyve-sebzeye, sigaradan içkiye, elektrikten doğalgaza halkın en temel ihtiyaçlarına zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. Ülkede artan baskı, tek adam rejimi ve uygulanan neoliberal politikalar sonucu ekonomik kriz gittikçe derinleşmektedir" dedi.

ÖTV VE KDV KALDIRILMALI

Zamların devam edeceğini savunan Bulut, "Tüketim maddeleri üzerine getirilen zamlarla beraber ÖTV ve KDV gibi dolaylı vergilerin yükü emekçilerin sırtlarında her geçen gün daha ağırlaşmaktadır. Artık Yeter! Krizin faturasını emekçiler ödemeyecek. Bize acı reçeteyi yutturmaya çalışanlara karşı emekçilerin kamusal haklarını korumaya ve savunmaya devam edeceğiz. Bizler enerji iş kolunda örgütlü olan ve bu hizmeti sunan kamu emekçileri olarak hükümete sesleniyoruz. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir. Vergi sisteminde adalet sağlanmalı; temel tüketim maddelerindeki ÖTV ve KDV derhal kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU