Casusluk yaptığı, FETÖ/PDY ve PKK terör örgütleri adına suç işlediği iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası talep edilen Amerikalı rahip Andrew Brunson'ın Türkiye'deki tutukluluğu sonrası ABD, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım kararı aldı.

BAKANLARDAN REST

Kararın ardından sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'ye adeta rest çekti. Bakan Gül, "Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüm olmadı. ABD'de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım ne bir tek kuruş param var. Nasip olursa belki bir gün memleketim Gaziantep'te küçük bir zeytinlik alırım" ifadelerini kullanırken, Bakan Soylu ise "ABD'de bir malımız var FETÖ. Onu da orada bırakmayız, alacağız" dedi.

4 PARTİDEN ORTAK BİLDİRİ

ABD'nin yaptırım kararına karşı Meclis'teki 4 partiden ortak açıklama yapıldı. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti gruplarının yaptığı açıklamada 'ABD'nin tehditlerine halkımızın ortak dayanışması ve kararlılığı ile 'hayır' diyoruz. ABD'nin yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz' denildi.

HUKUKSUZLUĞU GİZLEME

Sosyal medya üzerinden vatandaşlar ABD'ye tepkilerini dile getirirken, AK Parti Samsun Milletvekilleri de kurmayları yalnız bırakmadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden, "Sn. Bakanlarımızın şahsında Türkiye'yi hedef alan yaptırım tehdidi Amerika'nın kendi hukuksuzluğunu gizleme çabasından başka bir şey değildir. Türkiye tehditlere boyun eğen değil bütün haksızlıklara başkaldıran güçlü ve büyük ülkedir. En güzel cevabı bakanlarımız vermiş zaten" notunu düştü.

DEMİRCAN KINADI

Önceki dönem Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan da, sosyal medya hesabı üzerinden yaşananları kınadı. Demircan, "ABD yönetiminin hukuk ve adalete sığmayan, saygı sınırlarını aşan şaşkın ve saldırgan üslubunu şiddetle kınıyorum. Türkiye bağımsızlık destanını şehid kanıyla yazmış bir ülkedir. ABD yönetimi suçüstü yakalanan mücrim telaşı göstermektedir" ifadelerini kullandı. AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da Meclis'te 4 partinin yayınladığı bildiriyi sosyal medya hesabında yeniden paylaşarak "Amerika'nın tehditlerine halkımızın ortak dayanışması ve kararlığı ile "HAYIR" diyoruz. İki Bakanımıza yönelik ABD'nin yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

TEHDİTLE HİZAYA GELMEYİZ

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise konuyla ilgili şu notu düştü: "ABD Hazine Bakanlığı'nın, Bakanlarımızı hedef alan skandal kararlar büyük ve güçlü Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü, gelecek hedeflerini engellemeye yönelik alınan sözde kararlardır. Hukuksuz ve son derece keyfidir. Türkiye baskılara boyun eğecek, tehditlerle hizaya gelecek bir ülke değildir. Binlerce yıllık devlet geleneğiyle Türkiye, egemen, bağımsız ve güçlü bir devlettir. Kimsenin de gücü bunu değiştirmeye yetmeyecektir."

Zerrin SOMUNCU