Çifteler Belediyesi Sakaryabaşı piknik alanında düzenlenen proje, İlçe Kaymakamı Cüneyt Demirkol ve Belediye Başkanı Metin Özen'in desteğiyle gerçekleştirildi. Toplam 3 huzur evi ve yaklaşık 40 yaşlının katıldığı programda samimi görüntüler dikkat çekti. Yemek ve tekne gezintisi ile devam eden organizasyonda, şarkılar söyleyerek eğlenen huzur evi sakinleri, piknikten mutlu ayrıldı.

'Bu projeyi hemen sahiplendik'
Projenin vatandaşların hizmetlere daha hızlı erişebilmesi ve hizmetlerden daha iyi faydalanabilmesi için gerçekleştirildiğini dile getiren Kaymakam Cüneyt Demirkol, 'Bu kapsamda diğer illerdeki Açık Kapı birimlerimiz çeşitli faaliyet ve etkinliklerde bulundular. Eskişehir Valiliği bünyesindeki Açık Kapı birimimiz de huzur evi sakinleriyle ilgili bir projeyle bize, kaymakamlığımıza başvurdular. Getirdikleri projeyle Sakaryabaşı bölgesindeki piknik alanımızın ve Sakarya Nehri'nin doğduğu bölgenin hemen kenarında bulunan piknik alanımızda piknik organizasyonu düşündüler. Vatandaşlarımızla, huzur evi sakinlerimizle bir araya gelmeye yönelik. Biz de bu projeyi hemen sahiplendik' diye konuştu.

'Kuşaklar buluştu'
Piknik alanında bulunan çocukların yaşlıları ziyaret etmesiyle kuşakların buluştuğunu ifade eden Demirkol, 'Küçük çocuklarımızla yaşlılarımız bir araya geldiler. Çocuklarımız yaşlılarımızın elini öptüler, hal hatırlarını sordular, kucaklaştılar. Yine aynı şekilde huzur evi sakinlerimiz için de çok anlamlı bir olay oldu bence' diyerek projenin anlam ve önemine dikkat çekti.

'Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz'
Piknik boyunca yaşlılarla ve vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Metin Özen ise, 'Büyüklerimizle beraber farklı bir ortamda, onlara mutlu bir gün yaşatmaya çalıştık. Sakaryabaşı da gerçekten güzel bir ortam. Biz mümkün olduğu kadar, tabiki biz de kamuyuz, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kızılay ekibi de gelmişti. Yani bizim küçük ve büyük olarak her gün bir etkinliğimiz var' dedi.
Cüneyt Demirkol ve Metin Özen, huzur evi sakinleriyle beraber çıktığı tekne gezintisinin ardından yaşlılara hediye dağıttı.
Piknik esnasında civarda bulunan gelin ve damat yaşlıların elini öpmeden geçmedi. Duygusal anlar geçiren katılımcılar, Kaymakam Demirkol ve Belediye Başkanı Özen'e teşekkürlerini iletti.