Samsun Vali Yardımcısı ve Canik Kaymakam Vekili Hakan Kubalı, Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda incelemelerde bulundu. Kubalı'ya, Canik Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki, Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal ve veteriner hekimler eşlik etti.

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunlaşan canlı hayvan hareketleri ve kurban hizmetlerinde halkın en iyi hizmeti alabilmesi için incelemelerde bulunduklarını belirten Kubalı, Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi ile Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ kapsamında yapılan ve yapılacak olan iş ve işlemler ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

SÜREKLİ DENETİM YAPILIYOR

Canlı Hayvan Pazarı'nın Samsun Valiliği'nce ruhsatlandırıldığını belirten Kubalı, "Canik Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce hizmete başlayacak. Burada Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince sürekli izleme ve denetim yapılıyor. Kamu ve toplum sağlığı hususları göz önünde bulundurularak incelemeler tamamlanmıştır. Vatandaşlarımızın yaklaşan Kurban Bayramı'nı şimdiden kutluyoruz" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU