Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 'Samsun, Amasya, Çorum, Ankara hızlı tren hattının proje ihalesi yapıldı, inşallah yakında inşasına başlanacak" dedi.

AFRİN'E ZEVK İÇİN GİRMEDİK

Afrin operasyonunda 484 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Erdoğan, "ÖSO ordusunda ve Mehmetlerimizde toplam 20 şehidimiz var, 7'si Mehmet'imiz, diğerleri ÖSO'dan. Rabbim onları sevgili peygamberimize komşu yaptı, inşallah bizleri de aynı makama layık kılsın. Bu yolda kararlıyız. Bizim sözümüz var, bu işi başaracağız. Zira biz Afrin'e zevk için gitmedik. Şu an itibariyle 130 bin mülteci geri dönüyor. Afrin'de halledildiği zaman oraya da dönmeye başlayacaklar, İdlib'e de dönmeye başlayacaklar. Bizim gözümüz yok bu topraklarda' diye konuştu.

AKDENİZ'E KADAR UZANACAK

Bugüne kadar Amasya'ya 9 katrilyonluk yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, 'Samsun, Amasya, Çorum, Ankara hızlı tren hattının proje ihalesi yapıldı, inşallah yakında inşasına başlanacak. Yerköy-Aksaray hattının açılmasıyla Samsun'da Karadeniz'den başlayıp Mersin Limanı'na, Akdeniz'e kadar uzanacak demiryolu projesinin önemli duraklarından birisi de Amasya olacak. 224 bin kişiye hizmet veren Merzifon Havalimanı şehrimizin ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernize ettik. Sefer sayıları ve güzergahların artırılması ile ilgili beklentilerinizi biliyorum, bunun için ilgili birimlerimizle gereken çalışmalarımızı yapacağız, THY'ye gerekli talimatları verdim' şeklinde konuştu.

TÜRKLER GELDİĞİNDE ADALET GELİR

Bugünkü Türkiye'nin dünkü Türkiye'den daha güçlü olduğunu, yarın ki Türkiye'nin bugünden çok daha büyük olacağını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin umudun yeşerdiği her yerde olduğunu kaydetti. Erdoğan, 'Eğer biz Afrin'de bölücü teröristlerle çarpışırken Afrika'daki, Balkanlar'daki, Kafkasya'daki kardeşlerimizin dualarını yanımızda buluyorsak doğru yoldayız demektir. Afrin'de köylerinin askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiğini duyan bölge halkı 'Türkler geldi, artık güvendeyiz' diyorlar. Türkler geldiği zaman oraya adalet gelir, güven gelir, hizmet gelir, tarih böyle ayağa kalktı. Daha önce DEAŞ'lı teröristlerden temizlediğimiz Cerablus, Rai, El Bab bölgesine bin 340 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü' ifadelerini kullandı.