Canik Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayacak. Belediye tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde hayata geçirilen 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nde artık son rötuşlar yapılıyor. Malazgirt zaferinden bugüne Türk tahininin yansıtıldığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı müzede, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halkın darbecilere direnişinin minyatür objelerle anlatılması dikkat çekiyor.

İKİ BİN YILLIK TARİH

Malazgirt Zaferi'nden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine, Adnan Menderes'in idamından 15 Temmuz hain darbe gecesine kadar son iki bin yıldaki önemli dönemlerin yansıtıldığı müzenin çalışmalarını Canik Belediye Başkanı Osman Genç yakından takip ediyor. Beraberinde Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile müze çalışmalarını inceleyen Başkan Genç, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nin, çocukların değerlerine bağlı şekilde gelişimleri açısından örnek alınacak bir eğitim projesi olduğunu söyledi.

GENÇLER UNUTMASIN

Müzeyi hayata geçirerek gençlerin darbeleri unutmamasını amaçladıklarını belirten Başkan Genç, milli ve manevi değerlerle yetişen bir gençlik hedefleyen bir belediye olarak, gençleri ve çocukların hain darbe girişimini unutmamasını amaçladıklarını da söyledi.