Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı caddelerdeki otomobil park ücretlendirmesinin yasal olmadığını ifade etti.

Samsun'da ve Türkiye'de birçok şehirde Danıştay'ın park ücretleri konusunda tüketiciyi koruma derneklerini haklı bulduğunu kaydeden Yaktı, ''Vatandaş bu parayı ödemesin'' diye konuştu.

HUKUK KARARLARI UYGULANMIYOR
Yargı kararına rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin halen cadde ve sokaklarda park ücreti almaya devam ettiğini ifade eden Yaktı, şunları söyledi: ''Cadde ve sokaklar vatandaşındır. Samsun'da birçok hukukçumuz, bunun yasal olmayan bir uygulama olduğunu bildiği için park ücretlerini ödemiyor. Çünkü sonunda dava ettiklerinde bu yasal olmayan gideri geri alacalarını biliyorlar. Vatandaş da ödemesin. Uygulamanın Samsun'da kaldırılması gerekiyor. Hukuk kararları uygulanmıyor. Hukuk devleti olduğumuza inanalım mı diye düşünüyorum. Hukukun üstünlüğünün olmadığı hiçbir toplum ileriye gidemez, genişleyemez ve özgür düşünemez.''

Zerrin SOMUNCU