Samsun'un Atakum İlçesi'nde 2012 yılından itibaren emlak sektöründe hizmet vermekte olan Dere Gayrimenkul'un sahibi Cemil Dere, gayrimenkul piyasasının durumunu değerlendirdi.

HER AÇIDAN DENİZE HAKİM

Atakum'un özellikle arsa alım-satımı yapan yatırımcılara cazip geldiğini belirten Dere, Büyükoyumca Mahallesi'ndeki arsaların son zamanlarda çok revaçta olduğu söyledi. Dere, "Atakum, denize ulaşımı kolay olması ve her açıdan denize hakim konumu ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. Atakum'da arsa fiyatlarının dönem dönem artmasının sebebi de yine yatırımcıların olan ilgisinden kaynaklı. Talebin fazla olması fiyatları yukarı çıkarıyor. Ama sonuçta yine talep oluyor. Kat emsali fazla olan bölgelere daha çok talep oluyor diyebiliriz. Büyükoyumca Mahallesi bu duruma örnek gösterilebiliriz. Bunun yanı sıra Kamalı ve Alanlı Mahalleleri de şehre ulaşımı kolay olmasından dolayı en çok ilgi çekiyor. Batı Çevre Yolu olarak adlandırılan bölgenin etrafındaki arsalar da çok revaçta" dedi.

KAMALI'YA KADAR DOLACAK

Atakum'da yapılaşmanın gelecek yıllardaki seyrini de değerlendiren Dere, "Kat emsalinin yüksek olduğunu bölgelerde inşaatlar doldu gibi. Önümüzdeki 5 sene içerisinde Alanlı ve Kamalı Mahallelerine kadar olan bölgeler dolmuş olur. Büyükoyumca Mahallesi'nde de imara açık alanlar dolmaya başladı. Bundan sonrası ise inşaat yapımına göre gelişir" diye konuştu.

ÖNLEM ALINMASI LAZIM

Daire üretiminin çok olmasının yanı sıra kredi faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı piyasada bir tıkanma olduğunu belirten Dere, "Devletin faiz oranları hakkında bir yapılandırma olmazsa sektör sıkıntı yaşayabilir. Bir önlem alınması lazım" dedi.

SIKI TAKİP, DETAYLI ANALİZ

Atakum'da en fazla şehir dışından gelen vatandaşların ve yurtdışında yaşayan Türklerin arsa aldığını ifade eden Dere Gayrimenkul'ün sahibi Dere, "Bizim sektörümüzde güven her şeyin temelini oluşturuyor. Bizim Samsun'un yerlisi olmamızdan dolayı Atakum ve Atakum'u çevreleyen mahallelerde tanınırlığımız çok fazla. Aynı şekilde bu alan içerisindeki arsaların durumunu da tamamen hakimiz. Bu müşterilerimize bir güven veriyor. Öyle ki; bize vekaletini verip adına arsa alım-satım yapmamızı isteyen müşterilerimiz oluyor. Oluşan güven sayesinde daha önce bizimle çalışan müşterilerimiz alım-satım yapacakları zaman tekrar bizimle çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

ANALİZ YAPILIYOR

Yatırım amacıyla arsa almayı düşünen müşterileriyle özel olarak ilgilendiklerini belirten Dere, "Yeni keşfi yapılan bölgeleri, imara açılacak bölgeleri sıkı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Ofisimizde ağırladığımız müşterilerimize imara açık ve açılacak arsaların durumunu cinevizyondan gösteriyoruz. Hangi bölgenin ne oranda prim yapacağını analiz ediyoruz. Detaylı analizlerimiz sonucu da müşterilerimizi yönlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yasir BABA