Samsun Ticaret İl Müdür Vekili Cemil Kocaoğlu, hesap işletim ücretinin iptali istemiyle Danıştay 15. dairesinde açılan davada, bankaların hesap işletim ücretinin tüketicilerden alınamayacağı hakkında karar verildiğini söyledi.

ARACILARA İTİBAR ETMEYİN

Bankaların ücret kesmesi halinde atılacak adımları anlatan Kocaoğlu, "Öncelikle ücreti tahsil eden bankalardan hesap işletim ücretinin kesildiğini gösteren dekont veya hesap ekstresi ile ne kadar kesinti yapıldıysa bankalardan iade talebinde bulunmaları,
ücretin iade edilmemesi durumunda ispatlayıcı bilgi ve belgeler (dekont ve hesap ekstresi örnekleri v.b.) ile uyuşmazlık konusunun değeri dikkate alınarak tüketici hakem heyetine başvuru dilekçesi ile şahsen, avukat marifetiyle veya e-devlet üzerinden müracaatta bulunmaları mümkündür. Konu ile ilgili bilgileri tüketici hakem heyetlerine gidilerek bilgi alınabileceği, bunun dışında tüketicilerimize ulaşarak danışmanlık hizmeti veya dava dosyası açılmasına aracı olunabileceğine ilişkin taleplere itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerinin paylaşılmaması önem arz etmektedir" diye konuştu.