Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) üyeleri, düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. MOBİD Başkanı ve Eker Kanepe'nin sahibi Bahattin Eker'in başkanlık yaptığı programa, Artepe Mobilya'nın sahibi Mustafa Özen, Doğuş Okul ve Ofis Mobilyaları'nın sahibi İdris Deniz ve Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Gürkan da katıldı.

OLUMSUZ ETKİLİYOR

Mobilya sektöründeki son gelişmelerinin konuşulduğu kahvaltıda, Samsunlu mobilyacılar yaşadıklarını sorunları dile getirerek çözüm yolları için fikir alış verişinde bulundu. Programda, mobilya imalatı yapan firmaların Samsun'daki mevcut organize sanayi bölgeleri içerisinde dağınık şekilde yer almasının sektörün gelişimini olumsuz etkilediği dile getirildi.

BİR ARADA ÜRETMELİYİZ

Kahvaltıda mobilya sektörü ve yan dallarındaki işletmelerin bir arada olması için çalışma yapılması kararlaştırıldı. Konu hakkında konuşan Eker Kanepe'nin sahibi ve Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği Başkanı Bahattin Eker, "Biz Samsunlu mobilyacılar olarak tüm Türkiye'ye açılmayı düşünüyoruz. Bu şekilde Samsun'umuza hizmet etmek istiyoruz. Aramızda çok küçük atölyelerde başlayarak bugün mobilya alanında Karadeniz Bölgesi'nin önde gelen firmaları haline gelenler var. Türkiye'nin önde gelen firmaları haline gelip Samsun'a bu gururu yaşatmak için belirli şartların oluşması gerekiyor. Bizim mobilyacılar olarak bir arada olmalıyız. Ortak bir alanda üretim faaliyetlerimizi sürdürürsek hepimizin büyümesi daha kolay olur. Birbirimizin ihtiyaçlarını daha kolay karşılayarak işlerimizi kolaylaştırabiliriz. Türkiye'nin tamamına üretim yapabilmek için bazı imkanlara sahip olmamız lazım" dedi.

SİYASİLER ZİYARET EDİLECEK

Mobilyacılar olarak bir fikir birliğine vardıklarını vurgulayan Eker, "Samsun'da sektörümüz için bir ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması bizim hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacaktır. Gerekli çalışmaları yaparak bir proje hazırlayıp siyasi büyüklerimizi ve bürokrasideki yetkilileri ziyaret edeceğiz. Dernek olarak böyle bir ihtisas sanayi bölgesini şehrimize kazandırma mutluluğuna erişmek istiyoruz. Ben de MOBİD Başkanı olarak Samsun'a böyle bir hizmeti kazandırmada pay sahibi olursam, hayatım boyunca bunun onur ve gururunu yaşarım" şeklinde konuştu.

Yasir BABA