Samsun'un İlkadım İlçesi'nde iki otomobil ve 1 motosikletin karıştığı kaza sonucu 1 kişi yaralandı. Kazaya karışan sürücülerden birinin ehliyetinin olmadığı ve yerine bir arkadaşının suçu üstlendiği ortaya çıktı.

Gazi Caddesi ile Ağabali Caddesi'nin kesiştiği yerde meydana gelen kazada, kimliği henüz bilinmeyen sürücü idaresindeki 55 AAG 719 plakalı otomobil, Gazi Caddesi üzerinden gelen B.Ö. yönetimindeki 55 DT 888 plakalı cipe çarptı. Çarpışma sonucu savrulan cip, kaldırımda bulunan motosiklete çarparak durabildi.

ADLİ KONTROL ŞARTI

Bir kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, 55 AAG 719 plakalı otomobilin sürücüsü olduğunu iddia eden B.Ş.'yi ifade almak için polis merkezine götürdü. Olay yerini gören güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis,
aracın sürücünün B.Ş. olmadığını belirledi. Kaza anında otomobili kullanan gencin de ehliyeti bulunmadığını belirleyen polis, arkadaşı için yalan beyanda bulunan B.Ş'yi 'suçu üstlenmek' suçundan adliyeye sevk etti. B.Ş. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tayfur KARA