Ordu şiddetli yağışa teslim oldu. Kentin birçok ilçesinde sağanak yağış görülüyor. Ünye'de bir köprü yağmur nedeniyle yıkıldı. Samsun-Ordu Yolu da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar "4 köprü yıkıldı, 4 kişi yaralandı, 165 kişi kurtarılmayı bekliyor" dedi.

Meteoroloji, "Doğu Karadeniz'de Perşembe saat 00.00'dan 15:00 kadar fırtına bekleniyor. Başta denizciler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor" uyarısını yaptı.

"30 YILDIR BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİM"

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde yaşanan sağanak hayatı olumsuz etkilerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçede sabah saatlerinde başlayan yağış sonrası birçok cadde ve sokağı su basarken, özellikle ilçe merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşatarak ulaşımda aksamlara neden oldu.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ekiplerle birlikte sahada incelemelerde bulundu. Yanık, "Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve altyapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kilogram yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma Mahallesiyle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim" dedi.

SEL HARMANA SERİLEN FINDIKLARI GÖTÜRDÜ

Çaybaşı Belediye Başkanı sel nedeniyle yola serilen yaklaşık 2,5 ton fındığın sulara kapıldığını söyledi. Aynı şekilde Ünye ilçesinde de Faruk Kara isimli vatandaşın harmanına serdiği bir ton fındığını sel suları götürdü.