Suriye'nin İdlib kenti kırsalında kurulan Rahmet Köyü'nde anneleriyle birlikte yaşayan yetimler, örnek bir davranış sergiledi. İHH İnsani Yardım Vakfınca ailelerin geçimi için yapılan nakdi yardımların bir kısmını ayırarak büyük dramların yaşandığı Arakan'a bağışladılar.
İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, ''Rahmet Köyü'ndeki okula yetim öğrencilerin talebiyle koyduğumuz bağış kutusuna bir ay boyunca Arakan'a destek olmak isteyen çocuklar dilediği miktarda para yardımında bulundu. Bu çalışma Suriyeli çocuklarda oluşturmak istediğimiz insan algısının ne derece doğru işlendiğinin bir göstergesi oldu. Hiç tanımadıkları bir coğrafyaya bazı anlatımlar ve gösterimler sonucu savaşın gölgesinde yaşayan çocukların bu ilgisi bizleri çok memnun etti.'' dedi.
Suriyeli yetimleri paylaşma bilinciyle yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Tosun, ''Bağış kutusundan çıkan rakamı Türk Lirası olarak çevirdikten sonra vakfımızın Arakan fonuna yatırdık. Makbuzu ise ''Suriye'nin geleceği: Rahmet Köyü sakinleri'' olarak kestik. Burada sandıktan çıkan miktardan daha önemlisi böyle bir davranışın sergilenmiş olmasıdır. Zaten desteklerle hayata tutunmaya çalışan yetimlerin böyle bir davranış sergileyerek paylaşma bilincini kazanmış olması çok önemliydi.'' diye konuştu.
Tosun, Rahmet Köyü'ndeki yetimlere sergiledikleri örnek davranış nedeniyle çeşitli hediyeler verdiklerini sözlerine ekledi.