Bafra Belediyesi'nin 25-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali'ne (Kapıkayafest) dağcılık kulüpleri de yoğun ilgi gösterdi. Orta Karadeniz bölgesinden ve İstanbul'dan 5 farklı kulübün dağcılık branşında gönüllü olarak görev aldığı festivalde izlenimler oldukça olumlu oldu.

40 KULÜP KATILDI

Festivale, dağcılık branşındaki faaliyetleri ve kamp alanı sorumluğunu yürüten görevli kulüpler Anadak (Anadolu Dağcılık), Samdak (Samsun Dağcılık) Gerdak (Gerze Dağcılık), Omdak (Ondokuzmayıs Dağcılık) ve Tikdak (Tilki Dağcılık) gibi 40 kulüp katıldı.

BÜYÜK HEYECAN

30'a yakın görevli dağcı ve 150 kulüp üyesiyle birlikte faaliyetlere katılan 500 sporcunun uyum içerisindeki çalışmaları takdirle izlendi. İki yıldır Kapıkayafest Organizasyon Komitesi Dağcılık Komite Başkanı olan Milli Dağcı Şükrü Gün'ün Bafralı oluşu dağcılık etkinliğe olan ilginin artmasına vesile oldu.

Kapıkayafest'te toplam beş farklı rotada doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Kamplarda 6 aylık bebekten, 80 yaşına kadar katılımcı aynı heyecanı yaşadı.