Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, suni çim sahanın yıkılmayacağını ve yanına da yan çim sahanın taşınacağının müjdesini verdi

YANYANA SAHALAR

Samsun amatörünün merkezi olan Canik çim sahaların durumu belli oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, gerekli görüşmelerin yapıldığını ve aynı yerde yan yana iki suni çim saha, ortasında altı soyunma odası üstü iki tarafa birden bakan tribün olacak şekilde yeni bir tesis yapılacağının müjdesini verdi. Müdür Karayılmaz, Samsunspor'un yıllarca kullandığı ve birçok önemli karşılamalara sahne olan 19 Mayıs Stadı'nın da yıkım ihalesinin yaptığı ve stadın yıkım işlemlerinin bayramdan hemen sonra yapılacağını açıkladı. Karayılmaz ayrıca Kurupelitspor'un zemin tadilatı ve Yavuz Selimspor'un saha zeminlerinin yapılacağının da müjdesini de verdi. Amatör spor kulüpleri tarafından merakla beklenen projenin yılsonuna kadar da bitmesi bekleniyor.

STAT YIKILIYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, "Valimiz Osman Kaymak'ın önderliğinde Toplu Konut İdaresi Başkan M. Ergün Turan ile görüştük. Başkanımıza buradaki tesislerin kaldırılmasının büyük sıkıntı yaratacağını anlattık. Başkanımız da bizi çok iyi karşıladı. Daha sonraki süreçte Canik suni çim sahanın yanındaki boş alana yan çim sahayı taşıyabileceğimizin müjdesini verdiler. 19 Mayıs Stadımız ihalesi yapıldı ve bayramdan sonra yıkılacak. Burada yan yana iki futbol sahası yapacağız. Sahaların ortasına soyunma odası ve onun üstüne iki tarafa birden bakan bir tribün inşa edeceğiz. Planladığımız tesisin yıl sonuna kadar bitireceğiz. Yerleşke içerisindeki bu yeni tesis, Canik Yüzme Havuzu ve Atatürk Spor Salonu dışındaki tüm yerler yıkılacak" dedi.

Mustafa CİVELEK